Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA MATURU

Od subote kreće program za maturante

Nastava na daljinu
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/8
26.03.2020.
u 10:09

– Sadržaj programa koji će se emitirati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

U subotu na RTL2 kreće program namijenjen svim maturantima. Program će se emitirati od 9.30 do 11.30 sati i tako svake subote do povratka u škole.

– Sadržaj programa koji će se emitirati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

Prva „Matura na RTL2“ odnosit će se na pripreme za maturu iz Hrvatskoga jezika, pa će tako nastavnici Hrvatskog jezika i znanstvenici s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje videolekcijama pomoći maturantima da se što kvalitetnije pripreme za polaganje eseja na maturi – poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

Naglasak ove subote bit će stavljen na primjere i analize različitih vrsta eseja, savjetovanje kako napisati dobar esej, i upućivanje na najčešće jezične pogreške u pisanome izražavanju.

Nastava na daljinu
1/8

– Maturom na RTL-u na svojevrstan ćemo način oplemeniti nastavu na daljinu i pokazati da su nam maturanti u fokusu i da mislimo na njihove konkretne pripreme za maturu. Maturantima su u ovim izvanrednim okolnostima pomoć i podrška potrebni – kazala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Podsjetimo, za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda osnovne škole i srednje škole online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju (backup).

VIDEO: Ministrica Blaženka Divjak održala konferenciju za medije 

Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za život https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w, YouTube kanalu Škole na Trećem https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjwte televizijskim programima HRT3, SPTV i RTL2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije