Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjenje gužvi u javnom prometu

Od ponedjeljka kreće online nastava za sve srednjoškolce i dio osnovnoškolaca

online nastava
Foto: Goran Stanzl/PIXELL
1/3
13.12.2020.
u 16:50

Kad je riječ o osnovnim školama, učenici od petog do osmog razreda nastavu online već prate u Varaždinskoj županiji, a od idućeg tjedna od kuće će nastavu pratiti i njihovi vršnjaci u Istarskoj, Međimurskoj i Primorsko-goranskoj županiji

Srednje škole u svim županijama i viši razredi osnovnih škola u četiri županije od ponedjeljka će nastavu pratiti online, izvijestilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Nastavu po C modelu u srednjim školama već imaju Međimurska, Varaždinska, Zagrebačka, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska, a od ponedjeljka će im se u tome pridružiti preostale županije i Grad Zagreb.

Kad je riječ o osnovnim školama, učenici od petog do osmog razreda nastavu online već prate u Varaždinskoj županiji, a od idućeg tjedna od kuće će nastavu pratiti i njihovi vršnjaci u Istarskoj, Međimurskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Video: Mjere za trgovačke centre i trgovine

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u petak da u dijelu županija to nije nužno nego je još jedna potpora mjerama koje je donio Stožer da smanjimo eventualno gužvu u javnom prometu.

Komentara 3

OB
Oblivion
18:39 13.12.2020.

Online nastava je užas ovoga doba. Djeca po nekoliko sati bulje u ekran, dok se s druge strane nekoj nazovi učiteljici/profesorici ne digne dlaka na p.. i pa pošalje neki link što treba pročitati/pogledati. Nema programa, nema volje, infrastrukture, ničega. Često se gubi veza, previše laga, nekvalitetne kamere, spor internet. Dječje radove često ne dobiva, pa im smanjuje ocjene, online testovi omogučuju samo jedan odgovor od 5 ponuđenih, a 3 su točna pa se tu gube bodovi. Nema objašnjenja gradiva, komunikacije, a i ne mogu svi roditelji priuštiti top računala, full hd kamere i flat internet. Katastrofa

MA
Maux
16:59 13.12.2020.

Je li to ono kad nisu otkrili/potvrdili da se u školama širi zaraza ali ipak djeci oduzimaju pravo na normalno školovanje??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije