Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Brodskoj županiji

Od mina napokon očišćene sve poljoprivredne površine

mine
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.02.2016.
u 18:30

U ovoj županiji od mina je očišćeno ukupno 857.425 četvornih metara površine, istaknuto je na današnjoj završnoj konferenciji projekta razminiranja poljoprivrednog zemljišta u Gornjim Bogićevcima.

Poljoprivredne površine, odnosno oranice u Brodsko-posavskoj županiji napokon su, nakon 25 godina, u cijelosti očeišćene od mina i moći će se obrađivati.

U ovoj županiji od mina je očišćeno ukupno 857.425 četvornih metara površine, istaknuto je na današnjoj završnoj konferenciji projekta razminiranja poljoprivrednog zemljišta u Gornjim Bogićevcima.

Riječ je o 4,5 milijuna kuna vrijednom projektu financiranom sredstvima iz mjere 5 Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020, u čemu je EU sudjelovala s 85, a RH s 15 posto sredstava.

- Ovo je velik događaj za našu županiju, jer otvara vrata za daljnji razvoj poljoprivrede i ukupnog gospodarstva. Ujedno je to i primjer kako treba iskorištavati sredstva EU. Zahvaljujem se stoga Ministarstvu poljoprivrede, Hrvatskom centru za razminiranje i svima drugima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta - rekao je župan Danijel Marušić.

U Brodsko-posavskoj županiji pod minama su još uvijek 2,5 četvorna kilometra površine, uglavnom šumskih predjela, čije se razminiranje očekuje do ljeta ove godine. 

>> Razminirano 300.000 četvornih metara Kotar šume

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije