Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put Nore Fore

Od dijagnosticirane bolesti do majčine molbe: Molite se za Noru!

'noraface1_nnn_unu_200313'
Facebook
20.03.2013.
u 18:04

Nori Šitum dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija 1. prosinca 2010. godine. Nakon devet mjeseci liječenja sve se činilo kao prošlost, no podmukla bolest malenoj djevojčici vraćala se ukupno tri puta

1. prosinca 2010.

Nori Šitum dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija. Na Odjelu dječje hematologije i onkologije KBC-a Rebro u Zagrebu počela je njezina dugotrajna i mukotrpna terapija. Nakon devet mjeseci liječenja sve se činilo kao prošlost, no podmukla bolest malenoj djevojčici vraćala se ukupno tri puta. Jedina nada bilo je eksperimentalno liječenje.

Siječanj/Veljača 2013.

Zdravstveno se stanje Nore Šitum pogoršalo. Terapija zbog koje je otputovala nije se mogla nastaviti jer Nora je dobila gljivičnu infekciju. Primala je lijekove protiv gljivica, ali uz njih tijelu su potrebni i leukociti koje ona zbog leukemije nema. Majka Nore Šitum zamolila je sve ljude da pojačaju svoje molitve kako bi se njezina djevojčica oporavila.

Norina majka Đana Atanasovska Šitum objavila je pismo o svojoj lavici i zamolila sve ljude da im pomognu prikupiti novac za liječenje u SAD-u. Nakon objave i apela za pomoć krenula je najveća i najbrža akcija prikupljanja sredstava u povijesti Hrvatske. U samo tjedan dana skupljeno je 5,3 milijuna kuna za njezino liječenje.

11. ožujka 2013.

Nora Fora, strašni lav, kako su je svi prozvali, sa svojim roditeljima krenula je u Philadelphiju, gdje će se liječiti eksperimentalnom terapijom. Prije puta imala je blago povišenu temperaturu, ali se osjećala dobro. Na put su je ispratili njezini baka i djed. Primljena je u dječju bolnicu gdje je počelo njezino liječenje.

>> Norina baka: Prije nego što je pala u komu rekla je da želi paštašutu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije