Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se ostavka

Od Bajke na dlanu do Male županije za velike lažljivce!

'skupstina_mlm_zag_150609'
'Photoshop'
15.03.2010.
u 15:50

Nakon uhljebljivanja koalicijskih partnera, sada u ZARA-i zaposlena i žena direktora županove kampanje zato što je među devet kandidata ona jedina bila iz Zaboka

Nakon prošlotjednog županova cirkusa s "gerila marketingom", našu redakciju zasipaju pisma i poruke čitatelja koji upozoravaju i na neke druge postupke župana, županijskih institucija, poduzeća i ustanova. Primjerice, o "uhljebljivanju" svojih koalicijskih partnera, o čemu smo pisali. Posljednji je primjer prošlotjedno zapošljavanje supruge Hajdaševa direktora predizborne kampanje i predsjednika županijskog Savjeta za turizam Krešimira Končevskog - Sanje Remete Končevski - u Zagorskoj razvojnoj agenciji

Pristigle 22 molbe

Direktorica Agencije Ines Gašparlin rekla je kako su na raspisani natječaj pristigle 22 molbe, no njih devet udovoljavalo je uvjetima za visokom stručnom spremom te da budu s područja Krapinsko-zagorske županije. – Od tih devet kandidata, Hrvatski zavod za zapošljavanje nakon psihologijske obrade za utvrđivanje intelektualnih sposobnosti, osobina ličnosti i radnih vrijednosti te interesa i motivacije, u uži krug izabrao je tri osobe s područja Zaboka, G. Stubice i Krapine. Kako je jedan naš djelatnik sa šireg zabočkog područja najavio odlazak, odlučili smo primiti osobu s tog područja, a to je baš Sanja Remeta-Končevski – rekla je Ines Gašparlin te dodala da je za to radno mjesto plaća 3.500 kuna neto, što je puno manje nego u županijskim službama i u državnoj upravi.

Javna isprika

Inače, danas bi burno trebalo biti i na sjednici Županijske skupštine, gdje župan podnosi i izvješće o polugodišnjem radu. Milivoj Škvorc, predjednik HDZ-a, rekao je da je najmanje što očekuje od župana na današnjoj skupštini da se javno ispriča javnosti i novinarima zbog obmanjivanja, no hoće li tražiti i nešto više odlučit će uoči sjednice. Predsjednica HSS-a Vlasta Hubicki kaže da će oni na sjednici zatražiti županovu ostavku zbog nanošenja štete ugledu Županije kao institucije, ali i samom projektu "Bajke na dlanu" koji je "gerila marketingom" pretvoren u "Malu županiju za velike lažljivce". Inače, Županijska skupština sutra teoretski može na prijedlog trećine članova Županijske skupštine, većinom glasova svih, donijeti i odluku o raspisivanju referenduma o razrješenju. Dakle, za prijedlog je potrebno 15 potpisa, a za odluku minimalno 23 ruke u zraku, što je teško za pretpostaviti, ako se zna da koalicija na vlasti ima 25 članova. Nadalje, župan se može razriješiti samo ako ne provodi odluke predstavničkog tijela i kada svojim radom Županiji prouzroči znatnu materijalnu štetu, a to je jedan posto od proračuna, odnosno štetu veću od 500.000 kuna.

Pročelnica ureda državne uprave u Krapini Đurđa Barić Dakić kaže da oporba na današnjoj sjednici može tražiti razrješenje, no ima li elemenata za to odlučuje Ministarstvo uprave. No, dodala je, ako bi do referenduma i došlo, na njega bi se trebalo odazvati više od 50 posto upisanih birača, što je, rekla je Đ. Barić Dakić, teško ostvarivo.

Komentara 1

RO
roguljiv
15:32 16.03.2010.

Nadam se da buju uspeli zaposliti sve komuniste i njihove istomišljenike! Nebe otpri se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije