Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija
Povratak na članak

Od 2022. novi sustav naplate cestarine - rampe odlaze u povijest

Novi sustav naplate cestarina na autocestama će se temeljiti na kombinaciji naplate putem unaprijeđene verzije ENC-a (DSRC) i automatskog sustava očitanja registarskih oznaka (ALPR)

Komentari 7

BA
BakaMraz
15:01 10.07.2019.

Ne izlazim na autocestu sve dok ne uvedu vinjete po razumnoj cijeni.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:24 10.07.2019.

Uvedimo elektronske vinjete kao što to već imaju Slovačka i Mađarska, a upravo je i Austrija s time počela! Korisnik plati unsprijed online i mirna Bosna! To mukotrpno višegodišnje raspravljanje u Hrvatskoj nitko živ izvan Hrvatske ne razumije. Paušalno plaćanje na vrlo komforan način je to što korisnici žele. Tad bi i domaći vozači i autoprijevoznici koristili autoceste koje su izvan turističke sezone praktički prazne.

VL
AK
admine konjino jedna glupa ust
18:20 10.07.2019.

Sve te ceste moraju imati i zadrzati jedan ili vise trakova,na kojima ce se moci i "rucno" placati,kao naprimjer u Italiji,imaju kartice,imaju ENC,imaju nekoliko razliciti sistema naplacaivanja,ali i stari nacin je jos uvjek zadrzan,i to vec 60-ak godina,na najduzim Talijanskimim dionicama aut-cesta,Como-Milano-Roma,ili Como-Milano-Trieste.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
22:17 10.07.2019.

Vinjeta 1000 kuna godišnje i riješen problem.I sigurno spašeno desetak života

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.