Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šefica porezne:

'Od 1. svibnja država će građanima otpisati kamatu na dug'

'18.06.2012., Zagreb - U Banskim dvorima odrzala se konferencija i prezentacija za medije na temu zakon o financijskom poslovanju i predstecajnoj nagodbi. Nada Cavlovic Smiljanec, ravnateljica poreze
Marko Lukunić/PIXSELL
01.04.2013.
u 22:01

Ovog tjedna pred Vladom će se naći Zakon o reprogramiranju duga fizičkih osoba

Ovog tjedna pred Vladom će se naći Zakon o reprogramiranju duga fizičkih osoba, a zatim slijedi hitna saborska procedura, najavila je to gostujući na Novoj TV šefica Porezne uprave.

Nada Čavlović Smiljanec već je ranije najavila zakon koji predlaže otplatu poreznog duga državi u ratama.

– Očekujemo da će krajem travnja taj zakon biti donesen. Trenutačno je riječ o oko 13 milijardi kuna duga i 660.000 građana. Mi ćemo kamatu otpisati odmah, a preostala glavnica koja ostane ide na reprogram od 36 do 60 rata s time da je kamata koja ide na glavnicu 4,5 posto – objasnila je Čavlović Smiljanec dodajući kako će se svima koji podnesu zahtjev na temelju ovog zakona automatski otpisati kamata i reprogramirat će im se dug.

To praktično znači, kaže, da se kamata otpisuje od 1. svibnja. 

>>Država nudi otplatu duga na rate i oprašta 7 milijardi kamata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije