Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak Vukovarsko – srijemske županije

Obuljen Koržinek: U izgradnju vinkovačke knjižnice dosad uloženo 9 milijuna kuna

Nina Obuljen
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
12.05.2021.
u 15:09

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić podsjetio je kako je izgradnja vinkovačke knjižnice započela prošle godine te da se radi o projektu vrijednome 47,6 milijuna kuna.

Ministri iz Vlade RH nastavljaju svoje predizborne obilaske Vukovarsko – srijemske županije. Danas je tako Ilok, Vukovar i Vinkovce posjetila ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je u Iloku obišla staru gradsku jezgru dok je u iločkom prigradskom naselju Mohovo posjetila i nalazište mamuta. Mještani ovoga sela imaju velike planove s kojima misle dalje razviti Mohovo. U Vukovaru je ministrica obišla Muzej vučedolske kulture dok je u Vinkovcima obišla zgradu buduće Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

- Ministarstvo je do sada u izgradnju nove zgrade vinkovačke knjižnice uložilo devet milijuna kuna. Nastaviti ćemo i dalje sufinancirati izgradnju knjižnice kako to radovi i njihova dinamika budu zahtijevali. Buduća Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci će sigurno biti primjer kako dalje treba razvijati knjižničnu mrežu i ispunjavat će puno više od standarda koji se traže za narodne knjižnice, rekla je Obuljen Koržinek.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić podsjetio je kako je izgradnja vinkovačke knjižnice započela prošle godine te da se radi o projektu vrijednome 47,6 milijuna kuna.

- Knjižnica se gradi na mjestu na kojem se prije Domovinskog rata nalazila zgrada gradske knjižnice koja je u potpunosti izgorjela u noći na 17. rujna 1991. godine nakon što je pogođena neprijateljskim granatama. Izgradnja i opremanje nove zgrade knjižnice trebala bi biti završena kroz dvije godine. Ona neće biti smo mjestom u kojem će se posuđivati knjige već puno više od toga, jedan multimedijalni prostor koji će ispunjavati više funkcija, rekao je gradonačelnik Vinkovaca kazao je Bosančić.

U obilascima Vukovarsko – srijemske županije ovih dana očekuje se i dolazak ministara Olega Butkovića i Darka Horvata.

Komentara 1

SE
senijor121
15:31 12.05.2021.

Bačeni novac, jer knjjižnice su prošlost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije