Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE I JELIĆ

Obuljen Koržinek: Milanović sustavno napada institucije; Jelić: Šokiran sam porukom koju ministrica šalje

Zagreb: Ministarstvo kulture i medija predstavilo  Pregled kulturnog razvoja i kulturnih politika u RH
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.07.2023.
u 20:49

Predsjednik je to popratio objašnjenjem kako to "nije medijska kuća nego kartel", a njegov glasnogovornik je rekao da dolazak novinaru nije zabranjen nego da nije bio ni pozvan.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u utorak da je šokirana nezapamćenom zabranom pristupa novinaru na konferenciju za novinare predsjednika Republike Zorana Milanovića, dodavši kako on u svom mandatu sustavno napada institucije. "Šokirana sam porukom koju Zoran Milanović šalje novinarima i cijeloj javnosti odlukom da se novinaru Jutarnjeg lista zabrani praćenje tiskovne konferencije u Uredu predsjednika", istaknula je Obuljen Koržinek putem priopćenja.

Dodala je kako su jednako strašne riječi koje je uputio jednom od najvećih hrvatskih nakladnika nazivajući ih "kartelom" i iznoseći stav da novinari koji rade u Hanza mediji za njega nisu novinari. "Predsjednik Milanović u svom mandatu sustavno napada institucije, koristi neprimjeren rječnik i potiče isključivost i podjele u društvu. Ovakav nasrtaj na neovisne medije s pozicije moći zaslužuje svaku osudu", poručila je ministrica.  Jutarnji list je objavio kako im je u utorak bez ikakvog objašnjenja uskraćena akreditacija, odnosno da njihovom novinaru Krešimiru Žabecu nije omogućen dolazak na konferenciju za novinare predsjednika Milanovića. 

Predsjednik je to popratio objašnjenjem kako to "nije medijska kuća nego kartel", a njegov glasnogovornik je rekao da dolazak novinaru nije zabranjen nego da nije bio ni pozvan. "Zato što to nije medijska kuća nego je to kartel. Njih vlada financira, oni nemaju stida, organiziraju ciganski svadbu u Splitu, ne romsku. To nije medij, tko god tamo piše, za mene nije novinar", rekao je Milanović odgovarajući na novinarski upit zašto novinaru Jutarnjeg lista nije omogućen dolazak. Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko ocijenio je taj čin kao nedopustivom i neprihvatljivom praksom.

Na Twitteru se oglasio i Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda Predsjednika RH i poručio: "Šokiran sam porukom koju ministrica zadužena za medije šalje novinarima i cijeloj javnosti kada asistira javnom političkom vjenčanju Plenkovićeve Vlade i Hanza media. S pozicije moći odlučivanja o (ne)financiranju medija, tako lažljivo braniti neovisnost medija može samo HDZ". 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Milanović: "Ministar obrane je nekakav predlagatelj, teklič, kurir Jovica"

Komentara 4

DU
Deleted user
06:09 05.07.2023.

ministrica je sva na istoku ...dijeli nagrade u kulturi sa nazivima nada dimic kakova je sveza te nade dimic i moderne hrvatske drzave..zar nije bilo hrvatskih junakinja u borbi protiv agresora iz srbije i cg ?????

ZW
zweistein
08:09 05.07.2023.

svađa među yuovićima

PA
Pašić
22:44 04.07.2023.

Ministrica noću ne spava od brige za hrvatske interese.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije