Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
670.000 kn prijekata

Obnova dvorca u Suhopolju, vrtić u Crncu i novo kino u Pitomači

ugovori (1)
Foto: Maja Šantoši
1/3
24.12.2012.
u 14:55

U Virovitici potpisani ugovori o sufinanciranju projekata na području lokalnih općina Suhopolje, Crnac i Pitomača

U zgradi županije u Virovitici  potpisani su ugovori o sufinanciranju projekata vrijednih 670.000 kn, a kojima će se izvršiti sufinanciranje na području općine Suhopolje, Crnac i Pitomača. Ugovori su rezultat zajedničke suradnje između načelinka općina, županije i VIDRA-e.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je sredstva koja su zatražena putem projekata, a s obzirom da su ugovori od strane resornog ministarstva već poptisani, današnja svečanost uručivanja ugovora je bilo upriličeno malenom svečanosti koju je župan priredio načelnicima i VIDRA-i.

Župan Tolušić osvrnuo se na natječaj koji je bio raspisan prije nekoliko mjeseci, a u kojem su se općine s područja županije trebale prijaviti za korištenje EU pomoći strukturnih i drugih oblika sufinanciranja.

Novac će se utrošiti na obnovu dvorca Janković u Suhopolju, izgradnju vrtića u naselju Rastovcu u općini Crnac i obnovu kinodvorane u Pitomači. Općina Suhopolje u čije je ime ugovor potpisala načelnica Zlata Šljivac iz projekta je dobila pomoć u iznosu od 495.000kn, općina Pitomača predstavljena načelnikom Željkom Grgačićem dobila je pomoć u iznosu od 131.000 kn, a Mato Damjan je u ispred općine Crnac potpisao ugovor kojemu je vrijednost 44.000 kn kojima će se izgraditi novi vrtić.

Župan Tolušić pozvao je i druge načelnike s područja županije da se obrate s projektima i prijedlozima razvitka kako samostalno tako i uz znatnu pomoć VIDRA-e koja im je na raspolaganju te poručio da je i priprema novih programa koji bi mogli biti sufinancirani.

Najavljeno je da će projekti biti realizirani u roku od godine dana te će se načelnicima sredstva na račune dostaviti početkom slijedeće godine kako bi što prije mogli započeti s provedbom. Ravnateljica virovitičke razvojne agencije Sanja Bošnjak ovom je prigodom najavila da će u siječnju 2013. godine započeti novi krug prikupljanja pripremljenih projekata kojima se svi regionalni sudioici mogu prijaviti te se pozivaju načelnici općina da raspišu javne natječaje za prikupljanje programa koji se mogu upotrijebiti za već pripremljena sredstva EU.

Ravnateljica VIDRA-e poručila je da se iznosima sufinanciranja budućih programa za sada ne može govoriti, no pouzdano je da su sredstva osigurana za sufinanciranje te da je ista tek potrebno zatražiti, u čemu će svima kao podrška biti VIDRA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije