Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petrinja

Obnavlja se prostor za studente Učiteljskog fakulteta

Petrinja: Župan Celjak obišao radove na potkrovlju škole gdje će privremeno biti smješten Učiteljski fakultet
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
17.02.2022.
u 14:27

Inicijativom Sisačko-moslavačke županije u siječnju je počelo uređenje dodatnog prostora u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića kako bi isti objekt, zbog novonastale situacije, neometano i adekvatno mogli koristiti uz učenike 1. Osnovne škole, koja je također stradala u potesu, i studenti.

U potresu je u Petrinji stradao i Učiteljski fakultet koji se od tada, vezano za održavanje nastave, snalazio na brojne načine, uključujući i online nastavu. Inicijativom Sisačko-moslavačke županije u siječnju je počelo uređenje dodatnog prostora u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića kako bi isti objekt, zbog novonastale situacije, neometano i adekvatno mogli koristiti uz učenike 1. Osnovne škole, koja je također stradala u potesu, i studenti.

10. siječnja 2022. godine potpisan je Ugovor o nabavi radova rekonstrukcije 2. kata osnovne škole Dragutina Tadijanovića u iznosu od 2,4 milijuna kuna, s PDV-om te su radovi u tijeku.

"Premda visoko školstvo nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije i ovdje smo se uključili pomoći jer želimo fizički vratiti studente u našu Petrinju. Kao što ste imali priliku vidjeti, radovi napreduju dobrom dinamikom i svakodnevno smo prisutni u komunikaciji na svim  gradilištima koje imamo. Sisačko-moslavačka županija omogućila je i osigurala uvjete svoj djeci s potresom pogođenog područja da nastavu pohađaju u svojim gradovima. Želim najaviti i novost koju uvodimo od iduće akademske godine, a moći će ju koristiti i studenti Učiteljskog fakulteta ovdje u Petrinji, a to je jednokratna naknada u iznosu od 5.000 kuna koju ćemo dodjeljivati svim studentima s područja županije koji upišu fakultet na potresom pogođenom području.“ – rekao je župan Ivan Celjak prilikom obilaska radova u Petrinji kojis e nada kako će time potaknuti malde da studiraju  na Učiteljskom i  Metalurškom fakultetu u Sisku.

Podsjetimo, Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Petrinja nakon razornog potresa bila je označena žutom naljepnicom. Objekt je zahvaljujući vrijednim donacijama u kratkom vremenu obnovljen te je započela nastavna godina 2021./2022. Organiziran je dvosmjenski rad na način da u prostoru škole jednu smjenu pohađaju učenici I. Osnovne škole Petrinja koja je neuporabljiva, a koja će se obnavljati donacijom Republike Mađarske. U narednim mjesecima zgradu će početi koristiti i studenti Učiteljskog fakulteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije