Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Objavom financija Crkva, poput Dubrovačke biskupije, bila bi na dobitku

Crkva i financije i dalje su tabu tema i o njoj se izbjegava govoriti kad god se može. Osim kada izbiju neke afere. Otvoriti lisnicu na internetu Crkvi bi bila prednost, a ne nedostatak

Komentari 5

SL
slavenZadravec
21:26 14.01.2022.

Tema bi trebala biti: Zbog čega crkva smije imati financijske tajne pred državom? To nije dozvoljeno niti jednom pojedincu, tvrtci, udruzi ... To pravo crkve umanjuje suverenost naše države.

VL
JW
Jim West
20:05 14.01.2022.

Komunizma nema već 30 godina i nije razlog netransparentnosti. Prvo, država to ne traži. Ona daje novac, ali baš je briga kako se troši. Drugo, da, ako je KC u RH već tako odgovorna prema svojoj pastvi, bilo bi moralno objaviti kako se troši novac.

VL
WA
Walker
17:20 14.01.2022.

Crkva bježi od objave svojih financija bolje nego vrag od tamjana!

VL
Avatar Foton
Foton
14:15 16.01.2022.

Crkva sve onovljene, a kuce i stanvi zjape poruseni. Mislim da Isus nebi bio odusevljen tom situacijom,

VL
PU
Pulchrum
10:36 15.01.2022.

Pavičiću, iako su mi drag, Crkva ne bi bila na nikakvom dobitku da objavi financijsko stanje,već da već jednom pusti laike u Crkvi da rade ono što laici trebaju raditi u svijetu, a da ona počne činiti ono za štoo ju je njen utemeljitelj osnovao, da propovijeda Radosnu vijest i jedinog Spasitelja. Ovo što se sada radi je žalosno. Pa, nije Crkva Fina, šta me briga s čime raspolaže. i trebala bi raspolagati, ukoliko ljude duhovno ozdravlja i ukoliko propovijeda ono što se stoljećima čini. Ne zanimaju nas savjeti neprovjerene i sumnjive pozadine, već nam dajte Isusa Krista.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.