Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor Ursule von der Leyen
Povratak na članak

Objavljene mjere: Porezom na ekstraprofit članice EU mogu 'ubrati' 140 milijardi eura

Ursula von der Leyen u govoru o stanju Unije obećala je smanjenje ovisnosti o ruskim energentima i nastavak potpore Ukrajini. Počasna gošća bila joj je ukrajinska prva dama Elena Zelenska

Komentari 8

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
21:44 14.09.2022.

Šefica objedinjene nabave svega.

VL
TE
Teig1
06:53 15.09.2022.

Kada će ova baba u starački? Možda je uzme Plenky u skrbništvo.

VL
5S
505.scrtom
00:32 15.09.2022.

i ona čeubrati

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:40 15.09.2022.

Urusavanje EU u punom tijeku.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:05 15.09.2022.

rusi preusmjeravaju plin iz sjevernog toka u aziju. lng brodovi već su prema suezu. plina za europu ne bude u potrebnim količinama, što god uršula pričala i uvjeravala nas kao župnik sa široko raširenim rukama. u samarkandu je najbitniji događaj godine, dolaze glavešine koje će onom dijelu svijeta koji se voli zvati 'međunarodna zajednica', a predstavlja niti 15% svjetskog stanovništva, da mu pokaže mjesto gdje će ubuduće sjediti. indija još važe gdje će sjesti, ali otkako su počeli i oni i kinezi povlačiti vojnike iz spornog područja, sve su bolji i odnosi. eu će ovim porezom samo poskupiti gorivo, jer nafta i plin se kupuje na burzi, zakon ponude i potražnje. ako eu nije smetala cijena nafte od 10 dolara po barelu, zašto bi je sad smetala cijena od 110? zato jer je to 'previše' za platiti? na tržištu definirana cijena je njima prevelika? pa nije li 10 dolara bila preniska za proizvođače? onda ste to tumačili tržišnim formiranjem cijene. sad najednom to nije dobro, tzv. pošteno? na mjestu rusa ja bih počeo vaditi cijevi van iz ovih sjevernih tokova, 1 i 2. tržište bi reagiralo, sa 50% rastom cijena. što je opet u redu, tržište, sloboda... zakon ponude i potražnje.

VL
Avatar Manolique
Manolique
00:33 15.09.2022.

I onda tih 140 milijardi koje su uzeli ode kao poticaj istoj ekipi od koje su uzeli.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
03:14 15.09.2022.

Dakle pocelo je. Obicno su posebni porezi prvi znal propasti, s tim da prava kriza pocinju tek na proljeca iduce godine. Onda ce se pokazati da samo energenti u stvari I nisu najveci problem. S druge strane ovo podsjeca I na kosoricin "harac"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.