Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica napada

Objavljena rijetka snimka bombardiranog Londona u boji

london40
YouTube
07.09.2010.
u 07:51

U kratkom filmu pojavljuje se i Winston Chucrhill koji obilazi oštećene dijelove grada.

Rijetka snimka u boji koja prikazuje bombama razoren London objavljena je u ponedjeljak, dan uoči 70. obljetnice početka zračnih napada Njemačke na Veliku Britaniju. Na snimci se mogu vidjeti uništene zgrade među kojima su i neki londonski simboli poput prodavaonice John Lewis na Oxford Streetu.

U kratkom filmu pojavljuje se i Winston Chucrhill koji obilazi oštećene dijelove grada.

Film je u svom potkrovlju pronašla obitelj službenika zaduženog za objavljivanje zračnih opasnosti. On ga je snimio pomoću kućne videoopreme.

Snimku je objavila londonska općina Westminster u povodu obilježavanja napada koji su počeli 7. rujna, 1940., a trajali sve do svibnja 1941.

Komentara 4

Avatar s.t.a.l.k.e.r.
s.t.a.l.k.e.r.
09:24 08.09.2010.

Današnji novinari su poput papagaja, ponavljaju sve od glavne struje medija. Bolje se primite Hrvatske.

ML
mladazemlja
10:50 07.09.2010.

Daj snimku Dresdena,Hirošime,Nagasakija Evo jednog nama bližeg primjera \'oslobođenog grada\' http://www.zadarskilist.hr/clanci/30102009/puno-desetljece-grad-je-gradio-sebe-bez-pomoci-sa-strane

OB
-obrisani-
11:56 07.09.2010.

mladazemljo....dao/dala si najbolji komentar koji se moze dati na ovaj clanak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije