Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆA NEMA

Objavljen popis najviših svjetskih vođa: Predsjednik iz susjedstva zauzeo je prvo mjesto na listi

EU-CELAC summit in Brussels
Foto: JOHANNA GERON/REUTERS
1/2
30.08.2023.
u 13:02

Kao najviši lider uvršten je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić s visinom od 199 cm, a iza njega na popisu se našao bivši francuski predsjednik Charles de Gaulle

Mreža organizacija World of Statistics, koja inače objavljuje statističke podatke o raznim temama, objavila je i podatke o najvišim svjetskim vođama. Pritom su uvršteni i bivši te sadašnji lideri, no na tom popisu nije se našao i Zoran Milanović.

Kao najviši lider uvršten je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić s visinom od 199 cm, a iza njega na popisu se našao bivši francuski predsjednik Charles de Gaulle koji zajedno s bivšim čelnikom Crne Gore dijeli drugo mjesto s visinom od 196 cm. Za Donalda Trumpa, bivšeg predsjednika SAD-a, navodi se kako je visok 190 cm, kao i bivši vođa Kube Fidel Castro. 

Unatoč svojoj visini od 189 cm, Milanović se nije našao uz bok predsjedniku Sirije Basharu al-Assadu i bivšem francuskom predsjedniku Jacqueresu Chiracu. 

POVEZANI ČLANCI:

Visinu iznad 180 centimetra još imaju i Joe Biden (182 cm), Mohammed Salman (183 cm), Recep Tayyip Erdogan (185 cm), Barack Obama (185 cm), Jair Bolsonaro (185 cm), Justin Trudeau (188 cm), Saddam Hussein (188 cm) te Imran Khan (188 cm).

Kineski predsjednik Xi Jingping visok je, navodi se, 175 cm, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin visok 170 cm - kao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

Pritom su na listu uvršene i žene, pa se tako navodi i visina bivše njemačke kancelarke Angele Merkel koja je visoka 165 cm. Kao najniži predsjednik navodi se bivši vođa Meksika Benito Juarez s visinom od tek 137 cm, dok se iznad njega nalazi bivši lider Irana Mahmud Ahmadinejad s visinom od 157 cm. 

>> VIDEO Plenković: Nisu oni ratni zarobljenici. Svjesno su otišli raditi kaznena djela

Komentara 3

DU
Deleted user
16:44 30.08.2023.

pljuc

IK
Ikarus
16:41 30.08.2023.

Nitko od navedenih i na slici nije iznad nekog prosjeka inteligencije i korupcija im nije strana pa i laž itd .

Avatar Moodleen
Moodleen
13:33 30.08.2023.

Nemre ovo trulo lišće bez svojeg vučkovića ni sekunde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije