Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOGA ZOVU U TOM SLUČAJU
Povratak na članak

Što učiniti s 'viškom doza' - HZJZ objavio detaljan protokol cijepljenja

Glavni cilj je spriječiti propadanje cjepiva koje bi u suprotnom predstavljalo nenadoknadivu štetu u takvim okolnostima.

Komentari 12

ST
stefj
17:42 14.02.2021.

Eto, mogli su tako odmah i liječnik je mogao jednostavno napisati objašnjenje. Npr. nisam se mogao sjetiti niti jednog broja osim onog moje mame ili npr. ostalo cjepivo, a eto baš naletili drugovi Brilović i Boras, pa smo ih cjepili, da se ne baci... I sve bi bilo OK, nikakvih problema... I opet, jeste li primijetili da nema apsolutno nikakvih posljedica ako se ne napiše razlog?

VL
DU
Deleted user
19:01 14.02.2021.

Uza svu nabavku cjepiva "preko reda i uz višu cijenu" - čak ni Izrael ne uspijeva cijepiti više od 1/4 stanovništva. Pametnom dosta.

VL
AN
ANTIFA
18:03 14.02.2021.

HTJZ je ovim naputkom oktrio bojler pun tople vode - pozvati unaprijed osobe prema raspoloživom broju cjepiva! Heureka!

VL
Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
17:37 14.02.2021.

s lažnih pcr testova na izmišljena cjepiva ala bućkuriš-smeće! plandemija je to!

VL
DU
Deleted user
18:29 14.02.2021.

Koliko vidim to se uopće ne razlikuje od plana kojega već ionako imamo i koji glasi da podsjetim opet na točku 10. plana cjepljenja: "Radi ograničenih količina cjepiva cijepljenje se provodi prema definiranim prioritetnim skupinama sukladno Nacionalnom planu za cijepljenjenje protiv COVID-19. Početak cijepljenja osoba iz pojedinih prioritetnih skupina ovisi o dostupnosti cjepiva, odazivu na cijepljenje, ali i broju osoba koje pripadaju tim prioritetnim skupinama. Plan je prvo cijepiti djelatnike i korisnike domova za starije osobe (i drugih ustanova za pružanje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi) i zdravstvene djelatnike, zatim (uvjetno rečeno, druga faza cijepljenja) sve osobe starije od 65 godina i sve osobe ...". Plan je jasan i odakle onda ikome ideja da se tzv "viškom" koje zapravo nije višak nego je jednakovrijedno cjepivo može cjepititi po drugačijem planu??? S obzirom da još dosta ljudi iz prve faze nije cjepljeno kako je itko mogao doći na ideju da cjepi druge? Što na to kaže naš uzvišeni primjer prof. Markotić? Jel bilo korektno da cjepi svoju majku dok joj se kolege i kolegice iz bolnica svakodnevno izlažu riziku zaraze od Covida, kao što su izloženi i svi njihovi pacijenti? Još bih je shvatio i susjećao da se ispričala i ponudila ostavku, ali očito ta žena uopće ne shvaća da je učinila nešto pogrešno. Žalosno na što čovjek može spasti.

VL
MA
majmudin
18:52 14.02.2021.

Prolijte viskove

VL
IG
igorl
17:35 16.02.2021.

Drugim rijecima - baciti. Da bude posteno po raju koja ne moze preko reda.

VL
AA
aabbcc
22:34 15.02.2021.

Što učiniti, jednostavno ne treba ni otvarati bocicu ako ne mozete predhodno skupiti 5-osoba za cijepljenje. : )

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.