Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za prava

Obiteljski liječnici podržavaju štrajk: Bez učitelja nema Hrvatske

Štrajk nastavnika
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
14.10.2019.
u 13:10

Bez učitelja nema liječnika, nema medicinskih sestara, nema inženjera, nema postolara, nema konobara, nema njegovatelja, programera, veterinara, slastičara… Bez učitelja nema Hrvatske! - poručuju obiteljski liječnici

Bez učitelja nema Hrvatske!, poručuju obiteljski liječnici Koordinacije obiteljske medicine Hrvatske (KoHOM) izrazivši danas snažnu podršku štrajku zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

- Obrazovanje i zdravstvo dva su stupa svakog civiliziranog i uređenog društva, no sustavno su zapostavljeni. Jer umjesto da se uhvate ukoštac s ozbiljnim problemima, resorni ministri zadnjih nekoliko vlada provodili su kozmetičke i promašene izmjene zakona čiji je rezultat mahom pogoršavanje stanja. Nazivali su ih reformama ali one nisu bile reforme niti su donijele nešto dobro, novo ili progresivno - stoji u priopćenju Izvršnog odbora KoHom-a. 

Obiteljski liječnici kažu da će "podržati svakog čovjeka u Hrvatskoj u borbi za njegova prava, u borbi za boljim uvjetima rada i života, u borbi za boljom Hrvatskom, za boljom budućnosti za našu djecu, za zaustavljanjem iseljavanja i uništavanja naše prelijepe zemlje, za zaustavljanjem njene neminovne demografske smrti". 

- Nepoštivanje zakona i čovjeka, nepoštivanje rada i poštenja, obrazovanja i zdravlja, dostojanstva i moralnosti, postalo je – normalno. Poveli su nas u apatiju u kojoj je normalno – pognuti glavu, šutjeti, skrenuti pogled, osjećati se nemoćnim, a na svaki otpor gledati kao na besmislen ili beskoristan. No, ništa od toga nije istina! Obiteljski liječnici poručuju – stanimo svi uz naše učitelje! Ne dozvolimo da susjedu gori kuća, a da mi okrenemo glavu! Jučer medicinske sestre, danas učitelji; a kada gori kuća u zdravstvu i obrazovanju – onda gore temelji ove zemlje! Bez učitelja nema liječnika, nema medicinskih sestara, nema inženjera, nema postolara, nema konobara, nema njegovatelja, programera, veterinara, slastičara… Bez učitelja nema Hrvatske! - poručuju obiteljski liječnici. 

Video: Konferencija sindikalista o štrajku u školama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije