Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenut program stambenog zbrinjavanja ugroženih stanovnika

Obiteljima Sabolović i Katanec prvi ključevi bjelovarskih gradskih stanova

26.12.2008.
u 17:11

Obitelji Katice Sabolović i Krešimira Katnaca prvi su korisnici stanova koje je unajmio Grad Bjelovar kako bi pomogao u rješavanju stambenih problema najugroženijih obitelji.

Pomoć najugroženijima
- Za smještaj te dvoje obitelji iznajmili smo kuću s nekoliko stanova u koje ćemo prema redoslijedu smjestiti još neke s liste najugroženijih, a istodobno radimo i na zakupu još nekih objekata gdje kanimo zbrinuti još sedam obitelji - potvrdio je Korušec .

Time je i praktično počeo ambiciozno najavljivani projekt stambenog zbrinjavanja siromašnih sugrađana vrijedan 1,4 milijuna kuna, za što je osiguran proračunski novac. Pri tome je riječ o zgradama koje svojim uređenjem zadovoljavanju visoke standarde opremljenosti, čime se konačno dokidaju dosadašnji slučajevi smještaja najugroženijih u stanove koji teško mogu zadovoljiti i minimalne standarde uređenosti. Iz toga valja iščitati i novi zaokret u dodjeljivanju stanova građanima s dna socijalne ljestvice koji, ako ime se već pomaže, zaslužuju bolje od onoga nego što su prije imali.

Stan poput bajke
Stoga ni Krešimir Katanec nije krio zadovoljstvo što će nakon više godina podstanarstva zajedno sa suprugom i dvoje djece useliti u prozračnih 55 četvornih metara stana.

- Na smještaj čekam punih 17 godina, tako da mi sve ovo što se događa sliči na bajku. Nisam očekivao da ću dobiti stan, ali kada se to ostvarilo neizmjerno sam sretan - kazao je K. Katanec.

Njegova susjeda u prizemlju Katica Sabolović zajedno je sa suprugom i djetetom, koje ima zdravstvenih problema, dobila stan u prizemlju kojem se svi neizmjerno vesele. Stanovi su iznajmljeni na razdoblje od pet godina uz simboličnu mjesečnu najamninu od 150 kuna.

Pokraj toga, u gradskoj su upravi već razrađeni modeli gradnje stanova iz Programa poticane stanogradnje, te nove zgrade za invalide Domovinskog rata, čime se kani uravnotežiti standard stanovanja onih koji to ne mogu iz vlastita džepa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije