Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Obitelj Perić deložirat će zbog 60 tisuća kuna duga, uključio se i Živi zid

Obitelj Perić
Foto: Živi zid
03.06.2014.
u 15:26

Na žalost, i obitelji Perić iz Rijeke prijeti sudbina tisuće deložiranih u Hrvatskoj. Zbog 60 tisuća kuna nepodmirenih najamnina Gradu Rijeci, Bruna Perić, samohrana majka troje djece mogla bi ovih dana završiti na ulici. Već deset godina s obitelji živi u gradskom stanu u Ulici Moše Albaharija 2. Više, kaže, nema što izgubiti, očajna obratila se Živom zidu za pomoć.

Strahuje od trenutka kada će morati napustiti stan, u kojemu zajedno s djecom jedva preživljava, mjesecima je bez električne energije, nema televizora, računala. Žive od svega 1400 kuna obiteljske mirovine pokojnog supruga Marka Perića. Kako nevolja nikada ne dolazi sama, najstarija kćer 28-godišnja Katarina boluje od dijabetesa, čak četiri puta dnevno uzima inzulin. Mlađa, 18-godišnja kćer Brune Perić također je nazaposlena, a sin završava srednju školu. 

- Već dvije, tri godine Grad mi šalje opomene za raskid ugovora, u Centru  za socijalnu skrb prijetili  su mi da će mi djecu oduzeti, a mene smjestiti u Crveni križ. Nemam sredstava za život, samo stanarina iznosi tisuću kuna, ne ostaje dovoljno za platiti ostale režije – očajna je Bruna koja je upravo ovih dana uspjela naći posao u jednoj školi, ali tek na određeno, do rujna, kada će ponovno na burzu.

>>Pernar i Živi zid odbili pomoći ženi jer se nije htjela javno odreći HDZ-a

Komentara 13

DU
Deleted user
15:46 03.06.2014.

Ovaj primjer pokazuje svu tragediju ovog sistema. I dok se brat vrlog nam premijera valja u milijunima kuna, ovu majku izbacuju iz stana jer nije mogla platiti rezije! Gdje su sada ti svi vrli socijaldemokrati kojima su puna usta brige za gradjane?

Avatar tituš
tituš
15:52 03.06.2014.

Je li gospođa uspješno prošla provjeru Živog zida?? A kamo će s ovom obitelji?? Obersnel, Komadina, ona treba smještaj svejedno. Dajte malo od svojih masnih guzica i previsokih plaća, riješite barem jedan slučaj!

ME
medjimurje
17:31 03.06.2014.

JEL pernar provjerio kojoj stranci pripada ta Gospodja , dal zadovoljava njihove uvjete ? Sta rade drzavne socijalne sluzbe i razno razne udruge koje se masno financiraju iz proracuna ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije