Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja i plakete

Obilježeno 50 godina od osnutka Nogometnog središta Vukovar

NS Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/4
12.11.2013.
u 18:30

Bila je ovo još jedna prilika da se nogometni djelatnici prisjete prošlih vremena, ratnih stradanja i godina povratka. Isto tako bilo je priče i o planovima za budućnost.

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a zatim i svečanosti organiziranoj u Hrvatskom domu danas je obilježeno 50 godina od osnutka Nogometnog središta Vukovar. Bila je ovo još jedna prilika da se nogometni djelatnici prisjete prošlih vremena, ratnih stradanja i godina povratka. Isto tako bilo je priče i o planovima za budućnost.

– Ovo je veliki dan za nogomet u Vukovaru. Želio bih zahvaliti svima koji su u ovih 50 godina uključili se u razvoj nogometa ovdje, kao i svim nogometašima i sportašima uopće. Posebno bih zahvalio ljudima koji rade s djecom i vode ih da izađu na pravi put. Kada vidimo sve učinjeno u proteklom periodu vidimo da sav taj trud nije bio uzaludan, rekao je predsjednik NS Vukovar Petar Mlinarić koji je novo okupljanje najavio za deset godina kada će se proslaviti 60- obljetnica od osnutka NS. Prema riječima tajnika NS Vukovar Zlatka Vrančića s obzirom na stanje u Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji možemo biti zadovoljni stanjem u nogometu.

Podsjetio je na teškoće sa osiguravanjem sredstava za natjecanje, nabavku opreme, održavanje igrališta i sl.

– NS Vukovar trenutno broji 28 nogometnih klubova, jedan malonogometni klub i jednu školu nogometa koja se natječe u mlađim kategorijama. Trenutno imamo registriranih 1873 aktovna igrača, rekao je Vrančić.

Svečana sjednica NS Vukovar iskorištena je i da se zaslužnim pojedincima i institucijama dodjele i prigodne plakete. Plakete NS Vukovar povodom 50. obljetnice od osnutka uručene su Andriji Čoviću, Anti Mariću, Slavku Šijakoviću, Đorđu Božiću, Jovici Laziću, Nikoli Laziću, Vlatku Šedi, Vjekoslavu Karauli, Ivanu Gotalu, Danijelu Rehaku, Zlatku Vrančiću, Gradu Vukovaru, Vukovarsko – srijemskoj županiji, Županijskom nogometnom savezu i HNS-u. Općinama, gradovima, svim nogometnim klubovima kao i drugim pojedincima uručene su i prigodne zahvalnice i priznanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije