Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA FINANCIJSKA PREVARA

Obećao mu da će moliti za njega: Glumio da je vidovnjak i prevario 48-godišnjaka za 132 tisuće eura

Okultizam
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
21.11.2023.
u 14:18

Prevarant je 48-godišnjaka teškog emocionalnog stanja godinama uvjeravao da će moliti za njega i njegovu obitelj, tražeći zauzvrat novac.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije dogodio se nesvakidašnji slučaj financijske prevare. Naime, 52-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon kriminalističkog istraživanja Policijske postaje Metković, sumnjiči se za kazneno djelo "prevara", i to zato što je, predstavljajući se kao vidovnjak prirodno nadaren duhovnim moćima, iskoristio teško emocionalno stanje 48-godišnjaka i od njega, kroz duži period, prevarom prisvojio 132 tisuće eura.

- Osumnjičeni je uvjerio oštećenog da će moliti za njega i njegovu obitelj, što će u konačnici dovesti do poboljšanja njegove teške životne situacije, ali je zauzvrat tražio novac, počevši prvo s malim novčanim iznosima koji su s vremenom bivali sve veći - javila je policija, dodajući da je osumnjičeni kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.    

VEZANI ČLANCI:

Komentara 1

IL
ilicak
16:20 21.11.2023.

S takvim tipovima na dosmrtnu robiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije