Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD ZRAKOPLOVA

Nepristupačan teren u Lici otežava očevid, postoji opasnost od mina: U pomoć pozvan i HGSS

Modruš: Cesta prema Maloj Kapeli gdje je pao sportski avion
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/9
21.05.2023.
u 12:42

Ostaci zrakoplova pronađeni su oko 19,15 sati, dok je glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin poručio kako se ''nažalost stradalima više ne može pomoći''

Danas će se službeno obavljati očevid na mjestu pada manjeg zrakoplova Cirrusa 20 na Malom Makovniku u Lici, dan nakon što su ostaci zrakoplova i pronađeni. Podsjetimo, službama se alarm upalio u subotu oko 12,30 sati kada je uočeno kako je Cirrus nestao s radara za vrijeme leta iz Maribora prema Puli, a ubrzo su na teren izašle i sve službe kako bi pronašle ostatke zrakoplova. 

Navodno na šumovitom predjelu gdje je pronađen zrakoplov postoji i opasnost od mina, prenosi HTV. - Zaprimili smo poziv policije za pomoć pri obavljanju očevida na mjestu nesreće u šumskom predjelu Mali Makovnik iznad mjesta Modruš. Potvrdio je da se radi o mjestu na kojemu se 'najduže' zadržava zima i kako su uvjeti tamo teški. Teren je teško pristupačan, snijeg se dugo zadržava, a ima i minski sumnjivih terena. Ali će im pomoći HGSS iz Ogulina koji je također na terenu - potvrdio je zapovjednik PVZ-a Ogulin Mladen Žilić.

VIDEO Cesta prema Maloj Kapeli gdje je pao sportski avion

Iako službene potvrde o pronalasku putnika još nema, Hina je ranije doznala kako se radi o troje Nizozemaca i da su registracije zrakoplova nizozemske. Ostaci zrakoplova pronađeni su oko 19,15 sati, dok je glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin poručio kako se ''nažalost stradalima više ne može pomoći''.

VIDEO HGSS pronašao ostatke sportskog aviona Cirrus 20 kod Malog Makovnika

I sam Petrin pojasnio je ranije kako se dosad nisu sretali s tako drastičnom nesrećom Cirrusa 20. Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a, kazao nam je kako će se obavljati očevid nakon kojeg će se utvrditi sve okolnosti ove nesreće. Naknadno je ipak u pomoć pozvan i HGSS, potvrdio sam je Brozičević, navodeći kako se radilo o asistenciji zbog nepristupačnog terena.

Nakon što je jučer s radara nestao zrakoplov koji je letio prema Puli, obaviješten je Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite, a organizirana je i potraga u koju je bilo uključeno 120 osoba na terenu, dok se prostor Kapele pretraživao i helikopterom MORH-a.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 1

ZA
zagabria1
09:30 21.05.2023.

Sućut obiteljima poginulih. Komentatori u Sloveniji pišu da se na aerodromu Maribor nalazilo osam sličnih malih aviona koji su proputovali kroz Europu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije