Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE UBACUJTE KUNE U ŠKRABICE'

Obavijestili župljane: U Vinkovačkoj crkvi od 1. siječnja primaju samo eure

Milodar
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
30.12.2022.
u 22:12

Neki su za to da odmah dobivaju eure vjerojatno kako bi si olakšali prelazak na drugu valutu. Među njima je i Župa Presvetog Srca Isusovog u Vinkovcima

Poslije godina i mjeseci priprema od nedjelje, 1. siječnja, Hrvatska postaje dio eurozone. Dio građana je za euro kao službenu valutu, a dio ipak protiv. U međuvremenu Hrvatska narodna banka i Ministarstvo financija provode zadnje pripreme kako bi taj prelazak bio što bezbolniji iako, kako se može čuti od prodavača širom Hrvatske, postoji još jako puno problema koji će se rješavati u hodu.

Ostavljen je rok od dva tjedna tijekom kojih će se kune i dalje normalno moći koristiti i sve plaćati s njima. Međutim, neki ipak ne razmišljaju tako nego su za to da odmah dobivaju eure vjerojatno kako bi si olakšali taj prelazak. Među njima je i Župa Presvetog Srca Isusovog u Vinkovcima koji na svojoj oglasnoj ploči, ali i na službenoj Internet stranici Župe, župljane mole da daju eure. 

Foto: Župa Presvetog Srca Isusovog u Vinkovcima

- Od Nove godine i prelaska na euro biti će nove cijene lukna, ukopa, vjenčanja… Uskoro ćemo objaviti cjenik. Ponizno molimo župljane da od 1. siječnja 2023. godine ne ubacuju milostinju ili u škrabicu kune. Hvala na razumijevanju – piše na obavijesti koja stoji na Internet stranici Župe.

>> VIDEO Hrvatska pošta ima važnu obavijest za građane oko zamjena kuna u eure


 
 

Ključne riječi

Komentara 4

MT
mačak tom
00:18 31.12.2022.

Eto da se i vi još jednom ritnete o Crkvu. Niste dugo.

NO
nori
08:13 31.12.2022.

A dolare $?

Avatar Madafakr
Madafakr
01:03 31.12.2022.

Nek nabave pos mašine pa da se plaća karticom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije