Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obama pomilovao svoju prvu puricu

purica
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
25.11.2009.
u 20:35

Obama je kazao da su još dvije purice donirane dobrotvornoj udruzi u Washingtonu

U pratnji kćeri Sashe i Malije američki predsjednik Barack Obama na prigodnoj svečanosti pred Bijelim kućom dodijelio je svoje prvo predsjedničko pomilovanje puricama prije blagdana Dana zahvalnosti - Thanksgivinga - na kojem su one obvezna pečenka u američkim domovima.

U tradiciji koje se Bijela kuća drži još od predsjednika Harryja Trumana udijelio je oprost purici nazvanoj Courage (Hrabrost), koja će ostatak života provesti u Disneylandu u Kaliforniji. Obrativši se okupljenima na svečanosti, uključivo predstavnike Nacionalne udruge uzgajivača purica, Obama je rekao:

- Courage je pomilovana, prije nego se predomislim.

Nakon primljena oprosta Courage će odletjeti u Kaliforniju gdje će dobiti naslov velikog maršala Disneyjeve parade za Thanksgiving. Uz nju je predsjednički oprost zaradila i purica Carolina, koja će služiti kao pričuva ako Courage ne bude mogla obnašati svoju dužnost.

Obama je kazao da su još dvije purice donirane dobrotvornoj udruzi u Washingtonu.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:23 25.11.2009.

Thanksgiving - proslava najveceg genocida u povijesti!

OB
-obrisani-
21:13 25.11.2009.

I ja sam odlučio pomilovat (pečenu)puricu,samo neznam kak da dojdem do nje.Bogme , dugo su kod mene pošteđeni i odojci i krave. Kak je krenulo i piceke bum poštedil. A i grah je tak skup, pa bum se i njega odrekel.Lako je Obami pomilovat purice,kad ih ima.

RE
real
21:37 25.11.2009.

u prvi mah sam bez naocala pomislio fa je neki novi skandal, da je pomilovao Punicu ( zbog nekog krivicnog djela)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije