Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborna kampanja

Obama će vratiti 200.000 dolara obitelji meksičkog bjegunca

barack obama
Reuters/PIXSELL
08.02.2012.
u 18:19

Braća tajkuna Juana Josea Rojasa Cordone, koji je 1994. godine pobjegao iz SAD-a u Meksiko zbog povezanosti s trgovinom drogom i izvršenjem ubojstva poslovnog rivala, poduprla su Obaminu kampanju donacijom uplaćenom iz Chicaga

Američki predsjednik Barack Obama vratit će donaciju vrijednu 200.000 dolara koju mu je tijekom predsjedničke kampanje 2009. uplatila obitelj meksičkog bjegunca.

Kako prenosi BBC, braća tajkuna Juana Josea Rojasa Cordone, poznatog pod nadimkom Pepe, koji je 1994. godine pobjegao iz SAD-a u Meksiko zbog povezanosti s trgovinom drogom i ubojstvom poslovnog rivala, poduprla su Obaminu kampanju donacijom uplaćenom iz Chicaga.

Predsjednik Obama najavio je da u 2012. godini planira prikupiti rekordni iznos za predsjedničku kampanju koji bi trebao premašiti ukupni iznos donacija od 750 milijuna dolara koliko ih je prikupio u prethodnoj.

Do kraja 2011. demokrati su osigurali 81 milijun dolara donacija, a objavljeno je da većina donatora uplaćuje oko 250 dolara, dok prosjek donacija po osobi iznosi 56 dolara.

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:47 08.02.2012.

Obmana..... Posten covjek kao sto je Ron Paul nikada ne moze postati predsjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije