Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stambeno zbrinjavanje branitelja

O žalbi bivšeg doministra branitelja Vrhovni sud odlučuje 4. lipnja

Dinko Mikulić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
04.05.2020.
u 13:04

Dinko Mikulić nepravomoćno je osuđen 2018. na tri godine zatvora zbog primanja 50 tisuća eura mita

Ako je suditi po popisu termina javnih sjednica Vrhovnog suda i pravosuđe se polako vraća normalnom životu, odnosno radu. Pa je tako za konac svibnja i početak lipnja zakazano nekoliko javnih sjednica, na kojima bi se trebale razmatrati žalbe na ranije izrečene nepravomoćne presude.

Te će se javne sjednice, kako sada stvari stoje, odvijati u nešto promijenjenim uvjetima, koje diktiraju epidemiološke preporuke, a jedan od onih koji bi konačno mogao doznati i svoju pravosudnu sudbinu je Dinko Mikulić, bivši doministar branitelja. On je u lipnju  2018. na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog primanja mita, a o žalbama na tu presudu Vrhovni sud bi trebao raspravljati 4. lipnja.

Mikulić se teretio da je primio 50.000 eura mita, a prema optužnici novac je tražio od vlasnika tvrtke Stanoing iz Varaždina čiji su stanovi bili ponuđeni za stambeno zbrinjavanje branitelja i drugih stradalnika Domovinskog rata.

Bivši doministar, koji ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i BiH, bio je uhićen u prosincu 2012. zbog sumnji da je primio 1,5 milijuna kuna mita. No tijekom postupka dokazan je samo dio optužbi.

Proglašen je krivim i jer je neuspješno tražio 100.000 eura mita između svibnja 2008. i prosinca 2012. Prema nepravomoćnoj presudi mora vratiti 50.000 eura te platiti 150.000 kuna sudskih troškova, a nepravomoćnom presudom bio je oslobođen optužbi da je primio 6000 kuna mita od stradalnika Domovinskog rata kako bi mu osigurao stambeno zbrinjavanje iako ovaj nije imao svu potrebnu dokumentaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije