Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. Kosor:

'O susretu s Pahorom izvijestit ću Vesnu Pusić'

borut pahor,jadranka kosor (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
09.01.2013.
u 18:54

Radni ručak s temom slovenskog odbijanja ratifikacije hrvatskog sporazuma s EU trebao bi se održati uskoro

Bivša premijerka Jadranka Kosor i slovenski predsjednik Borut Pahor dogovaraju radni ručak na kojem bi glavna tema bila ratifikacija pristupnog sporazuma s EU koju Slovenija odbija dok se ne riješi pitanje Ljubljanske banke. Informaciju tjednika Globus za Večernji je list potvrdila J. Kosor.

– Ne znam hoće li biti do kraja mjeseca zbog obveza koje gospodin Pahor ima, ali ni jedan moj susret nije bio tajan pa neće ni ovaj – kaže i dodaje da je svijetla točka što je na čelu Slovenije čovjek koji je u kampanji govorio da Slovenija ne smije biti zadnja koja će sporazum ratificirati.

Inače, J. Kosor i Pahor su 2009., kao šefovi vlada svojih država, uspješno okončali slovensku blokadu hrvatskih pregovora. J. Kosor kaže da o svom “diplomatskom susretu” nije razgovarala s premijerom Milanovićem, ali jest sa šeficom diplomacije Vesnom Pusić te da je ona “vrlo pozitivna prema tome”.

– Nakon susreta logično je da izvijestim gospođu Pusić o tome – zaključila je J. Kosor.

>> Pahor: Slovenija mora što prije ratificirati pristupni sporazum

Komentara 9

TR
tramontana
20:28 09.01.2013.

Neka mi netko od pametnjakovića kaže tko je uspio prijepor sa Slovenijom dovesti u mirnije vode, Račan, Sanader ili bi u tome Milanović sa Pušićkom bio sposobniji? Ne branim ja Kosoricu, ali je to činjenica.

JO
josipmacek
19:07 09.01.2013.

jaco vratttiiiiii seeeeeeeeeeee

BK
B Kosa
19:13 09.01.2013.

Jugosloveni su vrjedali J. Kosor meni se to nije nikada svidalo. znalo je se da je se primila duznosti u teskoj situaciji bila je hrabra pomogla je dase pregovori odblokiraju i doprinijela za Hrvatsku sto je mogla. Bravo Jadranka. Akoko Slovenci stvarno jedini blokiraju ulazak Hrvatske to ce biti sramota i nanijt ce veliku stetu i Sloveniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije