Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova edicija
Povratak na članak

O Medačkom džepu odlučio 
je državni vrh

Nitko ne spori da je tijekom akcije “Džep 93”, odnosno bitke za Medački džep bilo pojedinačnih zločina nad srpskim civilima

Komentari 17

Avatar Idler 3
Idler 3
17:02 02.04.2012.

Još mi je jedan detalj zapeo za oko. U akciji je stradalo daleko više pripadnika srpske para-vojske nego (bilo kakvih) civila. To je bio svojevrstan obrazac u svim hrvatskim akcijama na čast i ponos svojoj zemlji i svom narodu. Brojni su primjeri iz 20. stoljeća gdje su civilne žrtve daleko premašivale broj poginulih vojnika. Srbi su se u svojim akcijama savršeno uklopili u taj obrazac....ali mi nismo. Čak nit onih 10 baba u Gruborima ne može ukaljati fenomenalnu pobjedu u Oluji što god o tome mislio Den Haag i naša brojna javna glasila !!! Žalosno je što se o tome još niti danas (2012. godina) javno ne piše !!!

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
16:37 02.04.2012.

Sada je 2012. godina i po prvi put se malo opširnije gleda na cijelu priču. Žalosno, tužno ai istinito, još bude toliko godina prošlo prije nego li netko konačno kaže kako smo bili napadnuti u našoj zemlji, a sve ostalo je srpska propaganda !!!

VL
RE
rexx331
17:41 31.03.2012.

Ne želim pisati o zločinima, ali pitanje: tko je odgovarao za ubojstva civila za vrijeme granatiranja Gospića ? Znam iz osobnog iskustva kakva je bila situacija postrojbi MUP-a na Velebitu,a isto tako i kako bi nam izgledala da nije izvedena akcija . Najveći krivci za situaciju na terenu bili su pripadnici UNPROF-ora,koji su pogodovali VRS dok su na nas stalno režali i prigovarali. Kad su prolazili Divoselom i Medkom \"kao\" nisu ništa vidjeli ,a kod nas su provodili kontrolu zone bez teškog naoružanja.

VL
OB
-obrisani-
18:09 31.03.2012.

opet ovaj despot.....ti bogca maleni hrvoje lagi kao cucek

VL
OB
-obrisani-
18:17 31.03.2012.

a lepo su vam neko veče holanđani očitali bukvicu...a vi se busate bute jope plakali ko na jelačić placu kad je antiša odjahal

VL
OB
-obrisani-
18:19 31.03.2012.

još jedan udruženi zločin državnog vrha mlade državice....ogrezle u zločinima

VL
KA
katasteko
19:02 31.03.2012.

Nije isto kad topnistvom napadas selo da istjeras seljane iz sela ili kad u jurisu zauzmes selo. Srbi nisu nigdje jurisanjem zauzeli selo ,vec topnistvom ga razorili i onda su ostali samo mrtvi,stari i nemocni a kad i njih likvidiraju onda to Kanadjani nisu vidjeli eto to ti je ...

VL
KA
katasteko
19:07 31.03.2012.

Svaki naoruzani civil je hrvatski neprijatelj. Tocka. Svaki hrvatski pravoslavac borio se za svoju domovinu Hrvatsku u HV. Na takve smo ponosni,a poznam ih nekoliko osobno..

VL
OB
-obrisani-
19:20 31.03.2012.

hrvatski pravoslavac....to je nešto novo

VL
BR
brgr
21:03 31.03.2012.

katasteko Hrvatski Pravoslavci su Srbi a ne Hrvati,Hrvati su iskljucivo Katolici,ja sam Pravoslavac smatram svoju domovinu Hrvatsku ali ne mogu se deklarisati kao Hrvat jer to nisam,mada mi svi kazu da sam Pravoslavac,a ja kazem da sam i Srbin ne samo Pravoslavac ovaj naziv se rado izbjegava poradi deklarisanja u dovodjenja prijatelja u neugodnu situaciju sto je za neke prihvatljivo ali za mene ne. Borili su se i Hrvati za Srbiju pa kakve to ima veze,Medazki Dzep je povezan sa ratnim zlocinima i to ce uvijek ostati u sjecanju Srpskog Naroda,kao sto je Vukovar osta u sjecanju Hrvatskog naroda,tamo se nije desio pojedini zlocin nego su pobijeni svi koga su zatekli,starci,vojska,zene,jedino su dijeca spasena zahvaljujuci jednom Djedu koji ih je spasao istim puetm kojim je spasao svoje seljane 1942 godine,da su ostali bili bi i oni poklani kaoi drugi. Bilo je streljanih ali najveca vecina je bila zaklana,izvadjenih ociju,odsjecenih usiju. Ako je to ponos Hrvatske vojske,e onda zalim sto sam je sluzio.

VL
DE
DERAN
21:16 31.03.2012.

brgr služio si hrvatsku vojsku i nazivaš se srbinom.....svašta ti si za mene maleni hrvoje....i tačka nisi ni vamo ni tamo

VL
DE
DERAN
21:43 31.03.2012.

brgr položio si zakletvu hrvatskoj državi....i ne pljuj po njoj \"srbine\"

VL
KO
korisnik2
23:45 31.03.2012.

@vrtolet kaje komsija, vise ti se dopada dnevnik ratka mladica? ili dokumentarac o dogovorima slobe i frenkija? e, komsija, komsija, bas si neki.

VL
Avatar freen
freen
12:02 01.04.2012.

opet pljuju Srbende po svetoj zemlji Hrvatskoj,kad-tad Srbi će morat podmiriti nastalu štetu u ratu,doči će i to vrijeme,nije to bio bratoubilački rat ili građanski,pogotovo u Gospiču

VL
Avatar best vocal
best vocal
15:07 31.03.2012.

Opće je poznato da je u divoselu svaki civil bio naoružan, i da je 1991 godine giška sa domaćim srbima bio u jasikovcu šumi nedaleko od samog ulaza u Gospić, sve je bilo puno tkz. belih orlova koji su tuklii po Gospiću i okolnim mjestima, ubijajući civile. Postoji video zapis iz Divosela gdje baba Danica /civil/ tuče protu avionskim topom po položajima Hrvatske Vojske. *** deleted by Admin *** Molimo Vas, bez linkova. Admin

VL
RE
rexx331
13:30 03.04.2012.

Zanimljivo je i to da je svaka akcija HV i MUP-a popračena halabulom da su učinjeni zločini dok se \"samoorganiziranje\" srpskog pučanstva da bi napadalo hrvatska sela u okolici prikazuje kao legitimna odbrana. Za napade na Gospić i okolna hrvatska sela nitko nije osuđen(vjerojatno se tim mjestima nije ništa dogodili i tamo nitko nije poginuo),dok se akcija vojske i policije naziva zločinom. Baš me zanima kako se po svjetskim zakonima naziva \"civil\" u potpunoj uniformi,s formacijskim naoružanjem i pod šljemom(tko zna koliko ima godima -ja ga baš i ne bih pitao),još i s amblemom nepriznate vojske i države u međunarodno priznatoj državi. Ameri kažu -terorist i bandit, i po njihovom zakonu možeš ga ubiti bez da odgovaraš zakonski(zar tako nešta nisu i Srbi radili na Kosovu).

VL
PA
patria
17:00 31.03.2012.

Što da duljimo, to područje je predstavljalo iznimnu opasnost za Gospić i okolna slobodna naselja koja su bila konstantno napadana, a usto je i sama Republika Hrvatska tu skoro bila presječena prema jugu. Srpski civili sposobni za borbu, neki i izrazito stari, su bili naoružani podjeljenim vojničkim naoružanjem i djelovali su kao pomoćne teritorijalne postrojbe zajedno sa njihovom redovitom krajiškom vojskom, a njihova sela su bila prave utvrđene baze i skladišta, dakle bila su korištena u vojne svrhe. HV je tu prijetnju jednostavno morao otkloniti, a to je i napravljeno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.