Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruno Kovačević:

O detaljima ovog SP-a pričat ćemo unucima

Bruno Kovačević
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
24.07.2014.
u 17:22

Urednik Sportske redakcije HTV-a zadovoljan je praćenjem Svjetskog nogometnog prvenstva, a svojoj redakciji daje čvrstu četvorku

Svjetsko prvenstvo u nogometu završilo je prije dva tjedna, a sportska redakcija HRT-a još razmišlja o njemu jer su u tijeku analize odrađenog posla. Što je u praćenju SP-a u Brazilu bilo dobro, što loše, kakve su reakcije gledatelja, otkrio nam je urednik sportske redakcije Bruno Kovačević.

Sada kada je SP završen, koliko ste zadovoljni odrađenim poslom svoje redakcije?

– Školskim rječnikom, bila je to jedna čvrsta četvorka, iako smo dobili pohvala kao nikada. Kod nas u Sportskom programu postavljeni su visoki standardi, a neke sitne pogreške možda i preuveličavamo kako bismo izvukli zaključke i drugi put ih izbjegli. Naši na terenu zaista su radili 24 sata. Zagrebački dio vezan uz “Brazucu” vrlo je malo spavao jer su emisije, uključujući i utakmice u danima kada je Hrvatska igrala, trajale i po sedam sati. Posebno sam zadovoljan analitičarima, Samovojska je bio sjajan, Prosinečki i Štimac najbolji do sada, Scoria izuzetno sistematičan i elokventan. Gledatelji su to ocijenili kao najjaču analitičku postavu.

Što je HRT-ovoj ekipi u Brazilu bilo najteže tijekom SP-a?

– Organizacija prvenstva bila je osrednja jer se prvenstvo održavalo u nesređenoj državi. Kako je Brazil peta najveća država svijeta, bilo je izuzetno puno putovanja na koja su novinari trošili vrijeme.

Kakve su reakcije gledatelja, jesu li zadovoljni omjerom analitike i humora u programu “Brazuce”?

– Reakcije gledatelja tijekom cijelog prvenstva bile su sjajne. Nogometna publika izuzetno je izbirljiva, tako da je, kada vas gleda oko milijun ljudi, šest e-mailova kritike fantastičan rezultat. Mi smo u pripremi “Brazuce” inzistirali na tome da u emisijama imamo što više slike, a manje analiza, jer ipak je bila riječ o Brazilu. Mislim da smo taj omjer pogodili jer smo u 32 dana imali oko 310 reportaža. Slikovne analize u poluvremenu, prikazi kuda se koji igrači kreću, aplikacija Brazuca koja je imala 20 milijuna klikova, Bullhit i sjajne priče Mira Redea pokazale su se kao odlični noviteti u dosadašnjoj uobičajenoj bazi prijenosa, priloga i emisija.

Jeste li zadovoljni rezultatima gledanosti?

– Gledanost je bila sjajna. Četiri utakmice – tri hrvatske utakmice i onu finalnu – gledalo je više od milijun i sto tisuća gledatelja. Rekord je postignut na gledanosti Hrvatska – Brazil koju je u jednom trenutku gledalo milijun i sedamsto tisuća ljudi. A posebno nas raduje što je emisija “Brazuca” bila samo malo manje gledana od utakmica.

Postoji li nešto što biste, sada kada se osvrnete unatrag, promijenili u programu koji je bio osmišljen za ovaj SP?

– Da smo mogli, da smo imali više mogućnosti, kamp naše reprezentacije odradili bismo bolje. Da nismo toliko limitirani novcem, poslali bismo u Brazil još jednog vrhunskog analitičara za naše utakmice.

Po čemu ćete vi pamtiti ovaj SP kada je riječ o natjecateljskom dijelu?

– U Brazilu je postignut 171 gol. Uz 1998. godinu u Francuskoj, to je najefikasniji turnir gledajući svih 20 prvenstava. Palo je nešto malo manje od 3 gola po utakmici pa mislim da gledatelji u cijelom svijetu mogu biti izuzetno zadovoljni. Prvenstvo je bilo fantastično, Hrvatska je podbacila, a do kraja života ćemo sigurno pamtiti polufinale i pobjedu Nijemaca protiv Brazila 7: 1 te jedan od najljepših golova svih svjetskih prvenstava, pogodak Kolumbijca Jamesa Rodrigueza iz voleja. Te će se stvari sigurno prepričavati unucima.

>>Bruno Kovačević izravno u eteru objašnjavao zašto HRT ne prenosi Hajdukovu utakmicu

>>Kasete napokon odlaze i s HRT-a - Kupuje se 105 novih kamera, dvoja reportažna i 10 multimedijskih vozila...

Komentara 1

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
09:45 26.07.2014.

Kažeš ti, jel...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije