Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom 50-og rođendana

Novska: Hrvatska Lutrija otvorila park za vježbanje

Foto: Hrvatska lutrija
1/6
13.06.2023.
u 14:29

U Novskoj je otvoren park sa spravama za vježbanje kako bi se sve građane potaknulo na stjecanje zdravih navika i održavanje sportskog duha.

Hrvatska Lutrija otvorila je danas prvi u nizu svojih parkova za vježbanje i to u Novskoj. Riječ je o inicijativi povodom 50. rođendana Hrvatske Lutrije s "ciljem  stvaranja poticajnog okruženja za rast i razvoj svih stanovnika Hrvatske." Jedna od aktivnosti povodom velikog jubileja Lutrije bio je i natječaj za financiranje parkova za vježbanje, u kojem su slučajnim odabirom izabrani gradovi i općine diljem zemlje.

Tako je izabrana i Novska, gdje je danas na adresi Trg hrvatskih branitelja 3, Rajić, otvoren park sa spravama za vježbanje kako bi se sve građane Novske potaknulo na stjecanje zdravih navika i održavanje sportskog duha. Otvorenju parka prisustvovali su gradonačelnica Marija Kušmiš i članica Uprave Hrvatske Lutrije Dijana Pavićević.

„Upravo je naša društvena odgovornost onaj jedan korak više, odnosno sve ono što dobrovoljno radimo kako bi pokazali da nam je stalo do pojedinaca i društva u kojem živimo.“ - rekla je Pavličević. Svaka odabrana lokalna samouprava slobodno je birala dizajn i veličinu parka uz uvjet da barem jedna od sprava bude prilagođena osobama s invaliditetom. Prema uvjetima natječaja najveći iznos koji se mogao dodijeliti jednoj jedinici lokalne samouprave u svakoj županiji je 12.000,00 EUR

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije