Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud ukinuo oslobađajuću presudu

Novo suđenje ženi i sinu za ‘savršeno ubojstvo’ Đure Šuveljaka iz 1995.

šuveljak
Damir Špehar
25.09.2009.
u 19:06

Riječ je o jednoj od najvećih zagonetki našeg pravosuđa, savršenom zločinu jer tijelo ubijenog nikad nije nađeno.

Vrhovni sud ukinuo je oslobađajuću presudu Katici i Predragu Šuveljaku iz Jabučete pokraj Bjelovara, optuženima za okrutno ubojstvo supruga i oca Đure te odredio novo suđenje pred izmijenjenim vijećem Županijskoga suda u Bjelovaru.

Ubili ga žena i sin?
Time iznova počinje suđenje u predmetu koji je otvoren prije 14 godina. Riječ je o jednoj od najvećih zagonetki našeg pravosuđa, gotovo savršenom zločinu jer tijelo ubijenog nikad nije nađeno. Optužnica protiv majke i sina podignuta je 1. lipnja 2007. godine.

Tereti ih se da su 8. veljače 1995. oko 23 sata, nakon što su ga s posla automobilom dovezli njegovi kolege, Đuru napali tvrdim predmetima, izudarali i usmrtili te se nakon toga riješili tijela na nepoznat način. Ubili su ga namjeravajući se domoći novca i Đurine imovine, što je njegov brat Zdravko tvrdio od početka.

Tijekom postupka K. Šuveljak često je davala oprečne i nelogične izjave, poput one da su tragovi ljudske krvi na tapetama dnevne sobe ostaci njezine menstruacije. Misterij je ostao i Đurin vjenčani prsten, nađen u smotanom tepihu u garaži. Nadalje, K. Šuveljak nije znala objasniti vestu na kojoj je pronađen Đurin pramen kose slijepljen krvlju, a mještani su špekulirali da je tijelo bačeno u bunar ili pred svinje da ga pojedu.

Bez objašnjenja
Tragovi Đurine krvi nađeni su i na vitrini u dnevnoj sobi, kao i brisotine krvi na vratima i zidovima, za što K. Šuveljak nije imala objašnjenje. Prostorije su nakon Đurina misterioznog nestanka zamračivane, a zidovi premazivani luminolom te su dobivene pozitivne reakcije na krv, i to baš u dnevnom boravku, hodniku i spavaćoj sobi.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
MaloMisto
10:52 28.09.2009.

zbilja tezak slucaj, nema sto, dostojan CSI-a

AB
abendblatt
17:55 27.09.2009.

Nevjerojatan amaterizam Policije i istrazitelja,sve je puno krvi a oni nemaju dokaza,..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije