Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNI SE BUNE

Novo pravilo za stanovnike Berlina: Grad određuje koliki stan smijete unajmiti

Berlin, ilustracija
Foto: Pixabay
27.09.2023.
u 11:25

Iz uprave za zgrade također poručuju da će se raditi o odluci koja će se donositi posebno od slučaja do slučaja, no uglavnom će se obitelji useljavati u "velike stanove" dok će "mali" biti rezervirani za samce

Berlinski Senat prije dva tjedna najavio je borbu protiv nedostatka stambenog prostora u glavnom gradu Njemačke, a sada je poznat i prvi korak njihovog plana. Naime, sljedeće godine na snagu stupa zakom o najmu stanova prema kojemu će samci moći unajmniti samo jednosoban, a parovi dvosoban stan.

Strogi propisi u budućnosti bi trebali osigurati više stanova i pristupačne najamnine u Berlinu, iako su izazvali bunt i nerazumijevanje među građanima, piše Fenix Magazin. Usprkos tome, projekt je postao služben, a samci u Berlinu smiju useliti samo u male, jednosobne stanove.

"Pri najmu i prenajamu osigurava se odgovarajući omjer veličine kućanstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio" obrazloženo je u sporazumu o suradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i u vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo.

POVEZANI ČLANCI:

Iz uprave za zgrade također poručuju da će se raditi o odluci koja će se donositi posebno od slučaja do slučaja, no uglavnom će se obitelji useljavati u "velike stanove" dok će "mali" biti rezervirani za samce, iako nije specificirano koji broj kvadrata stan čini velikim ili malim.

Naime, prije dva tjedna objavljeno je da će samci moći useliti samo u jednosobne stanove, parovi samo u dvosobne, dok će obitelji s djecom smjeti iznajmljivati stanove s više soba. Taj tekst sada je zamijenjen nejasnim specifikacijama, vjerojatno kako bi se izbjegla kritika, pišu njemački mediji.

VIDEO Eksplozija skladišta u Karabakhu

 

Ključne riječi

Komentara 7

XA
xaron
04:35 28.09.2023.

Dakle.Njemci u male stanove a imigranti u velike. Kolosalno.

PR
pravednik2
13:23 27.09.2023.

Ne vrijedi za sve iznajmljivače. Samo za stanove u vlasništvu grada. Privatni iznajmljivači nemaju nikakvih ograničenja. A njih je daleko više nego gradskih stanova.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
12:31 27.09.2023.

Da, ali ograničenja ne vrijede za Ukrajince.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije