Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzalud reklama

Novinaru na Korčuli noć u vlažnoj sobi bez prozora naplatili 132 eura

Korčula
vecernji.hr
16.09.2011.
u 22:00

Kad je novinar došao platiti račun, zatražili su 66 eura u gotovini. Dao im je kreditnu karticu i shvatio – naplatili su mu dvostruko

Unatoč svim naporima koji se ulažu kako bi što više stranih gostiju došlo u Hrvatsku na ljetovanje, unatoč svim reklamama koje Hrvatska turistička zajednica plaća na CNN-u, samo jedno loše iskustvo dovoljno je da sruši turistički ugled zemlje u inozemstvu. Upravo je to slučaj s Ivanom Letessierom, urednikom u utjecajnom francuskom dnevnom listu Le Figarou, koji je prije nekoliko dana pokušao noćiti u Korčuli.

Nema posteljine ni doručka

Kako kaže u svom dopisu poslanom hrvatskim medijima, putem interneta rezervirao je sobu u hotelu Korčula, a posjet je jamčio podacima kreditne kartice s koje su, u slučaju otkazivanja, mogli naplatiti sobu po cijeni od 132 eura za noć.

“Kada sam u sedam navečer došao u hotel, rekli su mi da unatoč rezervaciji nema raspoloživih soba i da moram prijeći u privatni smještaj koji pripada hotelu ili otići. Dali su mi katastrofalnu sobu, bez klima-uređaja, bez prozora, vlažnu, na krevetu nije bilo posteljine. Ujutro nije bilo doručka, a kada sam došao na recepciju vratiti ključ, recepcionar je zatražio 66 eura u gotovini. Novca nisam imao, pa su mi kreditnu karticu teretili za 132 eura”, piše Letessier.

Ne javljaju se na telefon

To je iskustvo nakon povratka u Francusku objavio i u svom matičnom listu Le Figaro, ali komentar na to iz HTP-a Korčula, koji je vlasnik istoimenog hotela, nismo dobili. Na petnaestak naših telefonskih poziva, naime, nitko se nije javljao.

Komentara 57

OB
-obrisani-
05:45 17.09.2011.

17.09.2011. u 01:13h VolimZagreb je napisao/la: @EUJanez i Tunis..Ti tamo nikada nisi bio i nemas pojma o čemu govoriš. Bio sam tamo 6 sezona prije ove frke i toplio bih preporučio Tunis svakome tko voli \"revolucionaran\" turizam.ž Pa to ii jest revolucionarni turizam ako platiš 380 eura i imaš ukljućeno sve što možeš u HR samo sanjati..osječaji i iskustva su super i nemre se to nikako usporediti sa HR jer je u svemu bolje, atraktivnije i jeftinije..

KI
kiwi2
22:32 16.09.2011.

. Sigurno nigdje u reklamama ne piše da prekrasno more (pod obavezno) uključuje i prekrasne ljude. Prema tome, što bi taj novinar (i stranci) zapravo htjeli ???

Avatar Jalnuški
Jalnuški
09:48 17.09.2011.

Kao da netko nekoga tjera da ljetuje u Hrvatskoj. Svijet je velik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije