Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Novinari Al Jazeere uhićeni zbog upravljanja dronom u Parizu

Pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
25.02.2015.
u 22:42

Zasad nije jasno što je trio stranih novinara htio postići

Dvije noći zaredom iznad središta Pariza pojavljuju se se tajanstveni dronovi. Prve noći viđenih ih je pet, a druge tri.

U vrijeme istrage tih incidenata dolazi vijest da je francuska policija uhitila troje novinara Al Jazeere zbog ilegalnog upravljanja bespilotnom letjelicom iz pariškog parka, prenosi AFP. Novinari, svi strani državljani, privedeni su danas poslijepodne nakon što je policija vidjela dron u šumi Bois de Boulogne na zapadu Pariza.

Glasnogovornica pariškog tužitelja Agnes Thibault-Lecuivre rekla je kako zasad nije jasno što je trio novinara htio postići. Upravljanje dronovima bez dozvole u Francuskoj je ilegalno, a maksimalna kazna je godina u zatvoru i globa od 75.000 eura.

>> Pobili gotovo cijelu redakciju i zaurlali uglas: Osvetili smo Proroka

>> Svijet zgrožen napadom u Parizu, sućut izrazili Josipović, Grabar-Kitarović, Milanović...

Komentara 6

GV
golub Vaso
00:39 26.02.2015.

ta stanica je medijski servis države koja financira terorizam, zove se katar puno toga još financira, pa će i ovaj komentar nestati

OD
oltar domovine
00:40 26.02.2015.

svakom godinu dana zatvora i po 75.000 eura pa neka opet pustaju dronovee

OB
ObrenM
03:06 26.02.2015.

Stvoriti toliku paniku u narodu i uzbuniti sve institucije,mogu samo maloumnici.Treba ih debelo kazniti,dugo zatvoriti i trajno protjerati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije