Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon
Povratak na članak

I privatno zemljište država može dati u zakup na 10 godina

Očekujem od jedinica lokalne samouprave da se žurno prihvate posla i pripreme programe raspolaganja, kazao je ministar Tolušić

Komentari 19

KA
Kadjar
08:30 10.03.2018.

Baš da vidim tko će to iz države uzeti MOJE PRIVATNO zemljište i iznajmiti ga nekome drugome?! Da je ne znam kako neodržavano, ono je samo MOJE i nema te države koja će mi ga oduzeti!

VL
AL
alf
08:36 10.03.2018.

Kako je moguce da drzava iznajmi necije privatno zemljiste. Ako je privatno onda drzava nema pravo iznajmiti. Moze vlasnika obavezati da ga drzi cisto i to je sve. Izgleda da je Plenkoviceva vlada jos u Titovoj diktaturi, pa oduzimati zemlju je njima bilo normano. Kazu da ce novac cuvati za deset godina, tko bi u to povjerovao. Prepustiti njima da cuvaju tudji novac je isto kako je bilo dopustiti istima da provedu privatizaciju.

VL
DL
dr Luigi
14:16 10.03.2018.

protuustavno

VL
KD
kdog
09:16 10.03.2018.

niko ništa ne mjenja iz korijena sve su to kozmetičke promjene da se kaže du nesta radili a zapravo to nije ništa opet se pogoduje velikima a mi mali koji smo oko 40 ha ne mozemo dobit zemlju da mozemomo normalno živjeti sa svojim obiteljima na selu najbolje svi u zg ili u njemačku tamo ima posla a ovdje u slavoniji sela izumiru i niko ne poduzima nista

VL
DI
Direkt
11:09 10.03.2018.

Legitimna otimačina.

VL
RI
rightside
11:33 10.03.2018.

ko i uvjek do sad, probni balon se pusta preko odredenog medija i uskog kruga ljudi koji znaju sta rade i za koga rade,))dakle,nije bas dovoljno dat takav naslov u novine bez da ste ista oko toga raspravljali,,i da se to smatra vazecim zakonom,, ako se sjecate, ne tako davno isti je pokusaj napravljen i za porez na nekretnine,, najavljeno kao gotova stvar no kad su gradani poceli skupljat potpise za referendum, ministar maric, pa plenkovic su odmah okrenuli pricu,,evo i sad ce bit tako,,da skratim,, prvo bi trebali uvest zakon o oduzimanju privatne svojine,sta bi znacilo prerada i mjenjanje ustava,,a ukoliko bi vidjeli da ce dragi politicari i to ici napravit, bio bi to znak da se sprema neka velikaaaa muljavina,,ovi sad ako bas hoce radit,imaju sta,,a o ovakvom zakonu mogu opet samo sanjat i planirat sa svojima poznatima vlasnicima medija,,)))))

VL
DU
Deleted user
08:16 10.03.2018.

koliko price o poljoprivredi a za nis....sa ovakvim vodstvom da lezimo na nafti ili plinu mi bi opet uvozili i naftu i plin kao sto uvozimo i hranu za ovo malo stanovnistva koje se jos nije odselilo na zapad...sada ce dalicka kad rijesi agrokor organizirati agrar sa tolusicem i bit cemo izvoznici hrane ..... sad ce pisati strategiju o strategiji..

VL
MI
miki45
18:08 10.03.2018.

sumljam da ce neto moci iznajmiti privatno zemljiste jer to je svetinja i nesmije nitko u tvoje dirati ---a i tko bih se ufao dirati i obradzivati moju zemlju ako ja ne dozvolim neka die tolusic na moje zemljiste ako smije

VL
KR
kritika5
08:33 10.03.2018.

hoće li dobiti i poticaj za 25 godina odmah ili na rate

VL
MO
Moša
08:34 10.03.2018.

Šta se događa ako država moje zemljište dade nekome u zakup na 10 godina ,a nakon godine dana na toj zemlji poteče nafta .Čija je to nafta ?

VL
RI
rightside
11:45 10.03.2018.

mali dodatak,,niste napisali sta ce bit ako vlasniku ne odgovara visina predlozene najamnine na 10 godina,,))))) kao npr da uzmete zemlju drugu jakovini ili cobankovicu a njima ne odgovara visina najma a i imaju poznate u ministarstvu,,)))) dakako,u tom il takvom slucaju ili ce se odustat pa uzet nekom drugom ili ce se oko duplo povecat iznos za najam..pa ce bit i za "nagradice")))

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.