Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV
Povratak na članak

Novi zagrebački rektor: Trenutni prioritet je obnova fakulteta. Ako ovako nastavimo, nećemo sve stići realizirati

Već sam odradio razgovore sa ministarstvima i ponudio rješenja kako se mogu sredstva kvalitetnije provlačiti, ispričao je Stjepan Lakušić u emisiji Večernji TV

Komentari 12

DU
Deleted user
18:17 28.09.2022.

Puno sreće novom rektumu.

VL
DU
Deleted user
17:21 28.09.2022.

Obnova fakulteta, lik je na nadrealn, pa sveučilišta nema među prvih 1000 na svijetu - neće zgrade tu pomoći? Zanimljiv je podatak da u RH postoji 11.000 više mijesta na raznoraznim studijima nego li što ima maturanata. Kada bi baš svi, ponavljam svi koji su upisali srednju školu išli dalje na studij ostalo bi 3.000- 4.000 mijesta viška. Kakvi su tu kriteriji upisa na većini programa? Meni se čini da tu treba puno više od obnova zgrada. Treba obnoviti visoko školstvo na način da se reduciraju programi za 50%, otpusti nekvalitetno osoblje i podigne kvaliteta studija i najvažnije, da se studiraju samo kvalitetni i potrebni programi. 20.000 mijesta po raznoraznim studijskim programima je nepotrebno a nema radnika - svi bi nešto studirali i filozofirali a nitko više ne bi radio.

VL
FI
FilipMarko
20:09 28.09.2022.

Lakušić je običan uhljeb, nije ni zadovoljavao uvjete za znanstvenog novaka, naime nije niti u roku diplomirao niti nije bio u 10% najboljih studenata. Dalje, uveo je sustav odabira mladih znanstvenika po podobnosti a ne po postignutom prosjeku tijekom studiranja i vremenu trajanja studija. Treće bira svoju ženu u znanstvena zvanja što je doslovno primjer nepotizma Stanje na GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U ZAGREBU je alarmantno, fakultet se raspada, a sve je to posljedica kadroviranja mladih po podobnosti. Evo jedan primjer sa GRAĐEVINSKOG FAKULTETA U ZAGREBU, najbolji student dobitnik Dekanove nagrade za postignuti prosjek ocjena 5.00/5.00 , uz tu navedenu referencu diplomirao je prvi u generaciji i jedini koji je diplomirao u roku, nije dobio posao na GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U ZAGREBU već su zaposlili nekoga svojega podobnog sa prosjekom oko 3.00. A Lakušić je imao pravo glasa na vijeću, pa je samo šutio. Uz sve navedene reference taj mladi znanstvenik se usavršavao i u Americi na nacionalnom institutu - NIST.

VL
HI
HiroGlifi
18:32 28.09.2022.

Cilj mu je nastaviti ustaljenim use-nase-podase smjerom kojeg je utvrdio bivši rektor.

VL
DU
Deleted user
19:00 28.09.2022.

Poslije puno godina za sad na prvi pogled normalan čovjek, a to je danas najviša znanstvena funcija uz sva druga znanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.