Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Uzurpirali su more'

Novi sukob na plaži na Rabu: Žena razglasom tjera kupače iz mora

Foto: Čitateljica
1/2
02.09.2021.
u 16:07

"Ova snimka nastala je nakon što su već istjerali dva klinca koji su ronili", kaže autorica snimke

Priča o sukobima na plaži Pudarica dobila je još jedan nastavak. Naime, vlasnicima OPG-a Štokić nije dovoljno što zahvaljujući  birokratskim zavrzlamama imaju pravo na plažu koja bi trebala biti pomorsko dobro, nego svojim smatraju i more pa im sada smetaju i kupači udaljeni nekoliko desetaka metara od obale.

"Ova snimka nastala je nakon što su već istjerali dvojicu klinaca koji su ronili. Uzurpirali su more, stavili plutače dužinom više od 50 metara od obale. Čim se netko približi, razglasom ga tjeraju", doznajemo od autorice snimke.

Podsjetimo, u srpnju je Hrvatsku obišla snimka incidenta upravo s ove plaže na kojoj se moglo vidjeti kako Nenad Štokić, vlasnik čestice na kojoj se nalazi sporna plaža, zamahuje lopatom prema kupačima. 

– U ponudi agroturizma imamo i ponudu kupanja na moru, na našoj privatnoj plaži koja je ujedno i nudistička. Dogodi se da se gosti kupaju na plaži, a netko im među nogama pliva i lovi periske. Ogradili smo plažu bobicama isključivo kako bi se vidjelo da se radi o nudističkoj zoni – pojasnila je nakon tog incidenta Miljenka Štokić reakciju svog supruga za 24 sata.

Nenad Štokić jest vlasnik čestice na kojoj je određena granica pomorskog dobra, ali ona nije provedena u knjigama i zato mu nije potrebna nikakva koncesija. dokazali su supružnici nedavno novinaru 24sata. Prema rješenju lučke kapetanije iz 2018., nije u prekršaju! Smije je koristiti, a i po potrebi ograditi, sve dok se granica pomorskog dobra ne utvrdi u zemljišnim knjigama.

Ključne riječi

Komentara 61

NE
Neutralac
16:24 02.09.2021.

Obala svakako ne ulazi u nikakvu opciju privatnog posjeda.... prema tome sve je jasno iz bez nekih sudskih odluka... gdje je policija?

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
16:49 02.09.2021.

ima li zakona u ovoj slučajnoj državi??? Da je netko ovo napravio u bivšoj SFRJ murija bi ga premlatila u obližnjoj stanici milicije!!! Zašto "institucije ne rade svoj posao"????

MR
Mrcro1010
16:47 02.09.2021.

U makarskoj plaza pod koncesijom .. pa u pm oce jos i zrak privatizirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije