Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPAO PLAN

Novi problemi za Tomaševića - Novska raskida ugovor o kompostani

Foto: Grad Novska
1/2
14.07.2023.
u 14:43

Prema najavi iz Grada Novske, sjednica Gradskog vijeća Grada Novske sazvat će se prema proceduri za idući tjedan, a točka dnevnog reda bit će raskid Sporazuma o izgradnji  zajedničkog postrojenja za obradu biootpada

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš danas je na tiskovnoj konferenciji objavila kako plan izgradnje kompostane u Novskoj ipak neće zaživjeti. Razlog tomu je, rekla je Kušmiš, "želja Grada Zagreba za mijenjanjem sporazuma sklopljenog s Gradom Novska 2019. godine“.

Kako tvrdi ona, izvorni dogovor uključivao je osnivanje nove tvrtke za upravljanje ovim postrojenjem (tvrtke koju bi partnerski vodili predstavnici Zagreba i Novske), ali nedavno je Grad Zagreb zatražio izmjene ovog sporazuma s ciljem da kompostanu u potpunosti vodi Zagrebački centar za upravljanje otpadom.

“Ovakve izmjene sporazuma nisu bile prihvatljive za Grad Novsku”, izjavila je Marija Kušmiš. “Time projekt u potpunosti preuzima Grad Zagreb, a onda ne možemo više govoriti o zajedničkom projektu.”

Gradonačelnica je odgovorila i gradonačelniku Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću: “Grad Novska nikad nije tražio upravljačka prava u Zagrebačkom centru za upravljanje otpadom. Dapače, tražili smo poštivanje prethodno dogovorenog i potpisanog sporazuma te osnivanje nove tvrtke kojoj bi osnivači i uprava bili i predstavnici Grada Zagreba i Grada Novske.”

POVEZANI ČLANCI:

Postrojenje za obradu biootpada trebalo bi zauzimati prostor od sedam hektara te biti izgrađeno prema najnovijim standardima, doprinijeti kružnom gospodarstvu, boljem gospodarenju otpadom i stvaranju novih radnih mjesta.

Prema najavi iz Grada Novske, sjednica Gradskog vijeća Grada Novske sazvat će se prema proceduri za idući tjedan, a točka dnevnog reda bit će raskid Sporazuma o izgradnji  zajedničkog postrojenja za obradu biootpada.

VIDEO Mlatili se letvama i bacali kamenje: Širi se snimka masovne tučnjave azilanata na Jakuševcu

Komentara 1

IL
ilija26
20:32 14.07.2023.

Senf bježi dok još možeš 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije