Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3.8 prema Richteru

Snažan potres uznemirio Banovinu: 'Zadrmao je cijelo kontejnersko naselje'

EMSC
24.07.2022.
u 13:01

Epicentar je bio 14 kilometa razapadno od Petrinje

Seizmološka služba RH izvijestila je da su u 12 sati i 33 minute seizmografi zabilježili prilično jak potres 14 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS (Europske makroseizmičke ljestvice).

Podsjetimo, EMSC je prvo javio da je potres bio magnitude 4,0 po Richteru, da bi ga potom smanjili na 3,5 po Richteru.

Potres se osjetio i na velikogoričkom području kao i na području Zagreba. Brojni korisnici EMSC-a ostavili su svoja svjedočanstva. 

'Zadrmao je cijelo kontejnersko naselje', 'A momački, nakon dužeg razdoblja', 'Jak udar i dugo treslo, čak vani na terasi. Pas se jako uplašio. Ljuljala se čitava kućica', 'Tutnjava nekoliko sekundi, vibracija u tlu. Cimanje zidova, krckanje zidova',.neki su od komentara. 

Javila se žena iz Starih Farkašića ( Pokupsko) koja kaže da je dobro zatreslo. "Osjetila na trijemu koji ima inače dobru armaturu...". 

Blage, ali duge vibracije, napisao je netko iz Velike Gorice. "Velika Gorica, 4 kat. Zaljuljao mi se krevet i tv. Blago i bez zvuka. Opet onaj odvratan osjećaj. Nadam se da je to to i da ne slijedi jači", također se javio jedan Velikogoričanin.

"Slabo se osjetilo, no opet nelagodan osjećaj", napisao je korisnik iz Novog Zagreba. "Lagano ljuljanje par sekundi u centru Zagreba", kaže još jedan Zagrepčanin. 

Ključne riječi

Komentara 18

VL
vlada1
14:54 24.07.2022.

Sva sreća da obnova nije počela.

OL
oLo
15:22 24.07.2022.

Nema za to područje pomoći jer pomoći se mora Ukrajincima, moramo se pred svijetom pokazati.

Avatar Glina74
Glina74
14:30 24.07.2022.

Potres na Banovini 1 4 km od Petrinje na velikogoričkom i zagrebačkom podrućju, ali je potres na Banovin sam, da se ljude POPLAŠI od kada je zagrebačko -- veliko goričko područije BANOVINA samo drobte da bude SENZACIJA i da seJA i da se ljude POPLAŠI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije