Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje HND-a
Povratak na članak

Novi oblik zastrašivanja: u Hrvatskoj aktivna najmanje 951 tužba protiv medija, jedan spor star čak 32 godine

Zabrinjavajući je to trend koji, istaknuto je, govori o sistemskom maltretiranju novinara i medija

Komentari 12

BE
bezvrijedanyugodinar
12:57 30.03.2022.

951 je malo, trebalo bi biti 10 x i više, koliko zagađuju

VL
DJ
DjD
13:10 30.03.2022.

Ima kakav savjet kako se braniti od reketarenja kojeg provode mediji? Ako već ne može tužbom.

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
13:10 30.03.2022.

Urednici više ni ne.kriju - mediji u hrvatskoj nisu više informiranje već propaganda po principu " ko plati taj piše". Stoga će tužbi bit sve više. Da novinari pišu istinu, ne bi ih se.moglo tužiti

VL
Avatar Django
Django
13:41 30.03.2022.

Ha, ha, brišu najobičniji kritički komentar i onda se čude.

VL
IL
ilustrator
13:19 30.03.2022.

sutkinja je jučer odbacila optužnicu protiv lovrića, nazvavši je besmislenom! istog gospodina su mediji razvlačili po novinama od nemila do nedraga! očito bi se lovrić trebao ispričat medijima što nije kriv!

VL
Avatar Cantor
Cantor
12:28 30.03.2022.

Hrvatska treba uvesti "prvi amandman" na ustav kao što ima USA. A to je da država neće donositi zakone koji se tiču slobode govora. Znači nema ¨govora mržnje", nema cenzure niti medija niti foruma niti javnoga prostora. Jedino ako novinar napiše grubu i ponižavajuću neistinu o nekome, onda mora na zahtjev oštećenog i uz čvrste dokaze da je to bila laž tri puta biti objavljen demanti uz ispriku.

VL
DU
Deleted user
13:23 30.03.2022.

Kad bi se uvelo transparentnosti u financiranje medija i tužbi bi bilo manje. I kad bi neprijavljivanje izvora financiranja bilo teško kazneno djelo. Pod izvore financiranja naravno smatram i s njima povezane osobe, do pravog izvora financiranja, kao što imamo za registar stvarnih vlasnika. I to naravno za dve prihode iznad 1000kn, za sve oblike prihoda i za sve povezane osobe i na steani nakladnika, da ne bi bilo, platim styriji u Austriji, blatim u VL u HR . U mraku se lako krađe i vrijeđa, na svjetlu dana kudikamo teže. No više od blaćenja, mene brinu dezinformacije i pristrana tumačenja, kao i ignoriranje nekih relevantnih vijesti. To se vidjelo kod korona krize. Nitko npr. ne prenosi vijest da CDC izjavljuje na sudu da nije pratio smrtnost djece ispod 11 i od 11 do 16 godina od korone i odmah nakon te izjave izbrisati su iz baze hrpu "djece umrle od korone" i pripisali to tome da us otkrili grešku u bazi podataka. Grešku su otkrili tek kad je ICAN preko suda htio vidjeti te slučajeve "djece mrtve od COVIDa", a prije toga su temeljem te "mrtve djece" sijali strah, dezinformacije i prisilu diljem SAD i svijeta.

VL
Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
14:40 30.03.2022.

Ovo je promo clanak da se nezatrpava sud.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.