Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

Novi napad na djelatnike Hitne: 'Pacijent je krenuo za nama, skinuo se u gaćice i prijetio. Zaletio se i udario me'

Hitna pomoć, Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL
07.10.2023.
u 16:09

Na Facebook stranici Hitna uživo 194 objavljeno je kako je kod Drniša došlo do napada na djelatnike Hitne

Kako je objavljeno na Facebook stranici Hitna uživo 194 koju vode djelatnici Hitne pomoći kraj Drniša se dogodio novi napad na njihove djelatnike. Podsjetimo, u petak je Facebook stranica Hitna uživo 194 izvijestila o napadu na djelatnika Hitne u Zagrebu. Naveli su da je jedna osoba dobila udarac šakom u glavu te joj je pružena liječnička pomoć u KBC-u Zagreb.

"Novi NAPAD na naše kolege.

Ovaj put je napadnuta ekipa iz Drniša!

Danas oko 11 h izašli smo na intervenciju u selo Siverić kraj Drniša zbog pacijenta koji je nemiran, halucinira i ponekad agresivan po izjavi njegove supruge koja nas je pozvala. Dolaskom u kuću dok smo uzimali njegove podatke i anamnezu počela su prva ispitivanja pacijenta prema mlađem kolegi tehničaru i vrijeđanja.

VEZANI ČLANCI: 

Potom se okomio na doktoricu, ustao iz kreveta i također joj se unosio u lice i počeo psovati i prijetiti. Nakon toga je pogledao u mene i počeo me ispitivati što sam i tko sam. Nakon što mu nisam odgovorio, otvorio je vrata i rekao je da izlazimo iz kuće s tim da se sada fokusirao na mene, psovao i prijetio mi da će me zalijepiti od zid pri tome mi spominjući oca i majku. Doktorica mu je s razgovorom odvukla pažnju pa smo se svi skupa izvukli iz kuće s opremom. Naravno , pacijent je krenuo za nama, skinuo se u gaćice i psujući i opet prijeteći da će nas zaklati i ubiti s tim da me je sada napao odgurujući me iz dvorišta. Mi smo zvali policiju i dok policija nije došla nije prestajalo vrijeđanje i maltretiranje. Kad je policajac došao, zvao je asistenciju da nam dođe pomoći i dok je policajac išao u svoje auto po nešto, pacijent se zaletio prema meni psujući i udario me je po licu i slomio mi naočale. Policajac je odmah prišao i svladao ga. Nakon tog napada mi smo ga smjestili u naš auto i u pratnji policije odvezli na psihijatriju u OB Šibenik..", stoji u objavi. 

Podsjetimo, zagrebačka policija potvrdila je da provodi istražne radnje povodom kaznene prijave koju je u petak podnio medicinski djelatnik koji je napadnut prilikom intervencije u Zagrebu. Tu je informaciju ranije u petak objavila Facebook stranica Hitna uživo 194, koju vode djelatnici Hitne pomoći. U objavi se navodi da je jedna osoba dobila udarac šakom u glavu te joj je pružena liječnička pomoć u KBC-u Zagreb.

U petak u poslijepodnevnim satima uhićen je 50-godišnjak kojeg se dovodi u vezu s napadom, potvrdili su iz zagrebačke policije. Muškarac je pod nadzorom policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Video: Hitni koridor na autocesti ovi su 'biseri' iskoristili kako bi zaobišli kolonu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije