Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatne napetosti

Novi napad kineskih hakera: Ukrali e-poštu američkog State Departmenta

Cyber kriminal sve je češća pojava
Marko Lukunic/PIXSELL
28.09.2023.
u 07:01

"Moramo pojačati obranu protiv ovakvih i sličnih kibernetičkih napada", izjavio je senator Eric Schmitt.

Jedan od službenika američkog Senata rekao je za Reuters kako su kineski hakeri uspjeli ukrasti oko 60.000 e-pošte američkog State Departmenta. Ranije ove godine kineski hakeri su već imali slične napade te su pritom srušili Microsoftovu platformu e-pošte.

Ovaj put su hakeri doprli do oko 60.000 e-mailova te su oni ukradeni s deset različitih računa State Departmenta.

VEZANI ČLANCI:

Ovaj slučaj je dodatno uzrokovao napetosti između Kine i Sjedinjenih Američkih Država, s tim da je službeni Peking negirao da ima bilo kakve veze s ovim radnjama.

"Moramo pojačati obranu protiv ovakvih i sličnih kibernetičkih napada. Takvo što se ne smije događati u budućnosti“, izjavio je ovim povodom senator Eric Schmitt.

VIDEO Veliki uspjeh zagrebačkih liječnika: "Obavili smo četiri transplantacije srca u tjedan dana, nema puno institucija koje se mogu s time pohvaliti"

Ključne riječi

Komentara 1

ST
sttipe
20:22 29.09.2023.

Soli na rep... U kineza se školuje ko želi, a u amera ko to može platit. a rjetki mogu. Među rjetkima, rjetki su talentirani... Samobistvo iz tajkunskog novčanika... A još triput manja država, dužna ka 2 milijuna Grčkih..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije