Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki planovi
Povratak na članak

Novi ministar Beroš otkrio što će učiniti za poboljšanje zdravstvenog sustava

Predložit će premijeru Andreju Plenkoviću da omogući financiranje specijalističkog usavršavanja iz državnog proračuna, najavio je, s obzirom na iznimnu važnost liječničkog kadra za brigu o zdravlju nacije

Komentari 8

Avatar NasaPosla
NasaPosla
09:20 02.02.2020.

Bolje gospodarstvo (rast BDP-a) ima za posljedicu veće plaće i bolje zdravstvo.

VL
DA
danijelrukavina4
11:54 02.02.2020.

Mislim da novom ministru zdravstva treba dati šansu. Čini mi se da je čovjeku stvarno stalo da nešto napravi. Ako bih mu mogao kako pomoći, možda da mu prenesem neka svoja viđenja. Nadam se da je svjestan da zdravstvo nijee resor na kome se treba "stranački" kadrovirati, već je važan resor za sve građane ove zemlje. Ako je tako, znači ne bi smjelo biti stanačkog kadroviranja unutar sustava, jer mu tu stvarno nije mjesto. Prema tome, trebalo bi gledati da se na čelna mjesta sustava postave stvarno najsposobniji ljudi. To je što se tiče kadrova. E sada što se tiče sustava. Kako sam uspio pohvatati konce sustav je zastario, neracionalan i samouništavajući ( ekonomski generira gubitke, tj. jede sam sebe ). Ako bih mogao pomoći sa jednom idejom. Nekada davno, krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, čitao sam knjigu od Philipa B. Crosby-a "Kvaliteta je besplatna". Možda da započnete sa time. Napravite široki stručni tim, i na temelju uputa ( koje su vrlo razumljive svima, vi liječnici ćete vrlo brzo pohvatati ideju iz knjige i način djelovanja - ustvari izgradnje novog sistema ( ili unapređivanje i brza nadogradnja lošijeg postojećeg ). Vrlo je ovdje važno da se uključi čim veći broj ljudi u sistemu ( doktori, medicinke sestre, prateće osoblje - ukratko svi u sistemu). U knjizi su detaljna uputstva o izgradnji sistema, koja su lako razumljiva svima. Jer, mišljenja sam da promjene na bolje možeš napraviti samo ako uključiš sve ljude iz sistema ili organizacije ili poduzeća.

VL
ZO
zokanabelom
09:59 02.02.2020.

Predlažem da pohapsimo sve plenkovićevce, oduzmemo im svu imovinu, prodamo je i sredstva od prodaje uplatimo u HZZO.

VL
Avatar southman
southman
09:29 02.02.2020.

Povećati cijenu dopunskog na 100 kn za početak kako je i bivši najavljivao odmah nakon izbora. Pa to su 3 kutije cigareta !

VL
DU
dugonja66
09:28 02.02.2020.

dali mi netko moze reci koliko imamo lijecnika i sestara po glavi stanovnika a koliko njemacka pametnom dosta

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.