Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV NASILJA
Povratak na članak

Novi akcijski plan: U škole se uvode kodeksi ponašanja i kazne

Sve osnovne i srednje škole moraju izraditi svoje kodekse ponašanja

Komentari 17

MA
markolip
02:37 06.02.2020.

Sine nema toga kodeksa koji ce dovesti problematicnu djecu u red jer sve dolazi iz kuce i odnosi izmedju roditelja i koliko otac postuje majku. Iz problematicne obitelji dolazi i problematicno dijete sklono nasilju. Treba roditeljima pomoci da se sredede odnosi a onda ce se i ponasasanje djeteta dovesti u red, nazalost to je kompleksan problem, koji zahtijeva puno vec angazman drustva i zajednice, a za takve poslove nasa Hr novaca NEMA, nego se sve svodi na nastavnike i profesore da budu nesto sto nisu i nebi trebali ni biti.

VL
Avatar kozorog
kozorog
05:49 06.02.2020.

Opet na učitelje... Što ne bi kažnjavali učenike? Zašto se učenika koji ometa nastavu izbacilo iz razreda, dalo mu neopravdani? Nek ih tako skupi 20 sati, izbaciti ga uz škole, pa se nek sa svojim brižnim roditeljima potrudi naći školu koja će ga prihvatiti. Zašto mi štitimo nasilnike od najmanjih nogu? Satrimo to zlo u začetku! Zaštitimo ogromnu većinu koja je dobra. Nemojmo njih žrtvovati kako bi u statistikama ispali bolji! Škola unatoč nazivu nije odgojna institucija. Odgoj se dobiva doma.

VL
VL
vlatx
23:44 05.02.2020.

I opet brigo moja pređi na drugoga. Čemu nam služi to ministarstvo ako svaka škola mora pisati za sebe pravilnik?! Zar nema nikoga sposobnog u ministarstvu da napiše pravilnik za sve škole? Kakva glupava preventiva, kada već sada u školama imamo 50% "papirnatih" hiperaktivaca? Provjerava li uopće netko iz ministarstva dijagnoze koja djeca donose i zašto se ne uvode jedinstveni centar za procjenu djeteta a ne da svaki doktor napiše papirić i eto u školi djeteta s poteškoćom. Zašto se nigdje trajno ne evidentira da je dijete polazilo nastavu po prilagođenom ili individualnom programu? Zašto se u upisu u srednju školu ta djeca primaju s prednošću naspram zdravih? Danas je zdravo dijete u školi zapostavljeno od svih, jer se učiteljica cijelu sat bavi s djecom koja imaju prilagođen, individualiziran ili neki "drugi" papir po kojemu se ta djeca moraju posebno tretirati i vi sada ovdje pričate o jednakosti školovanja za sve? Svako dijete koje ima neku intelektualnu "poteškoću" treba ići u za to predviđenu školu. Još malo pa ćemo zdravu djecu upisivati u specijalne škole jer će tamo imati normalni tretman naspram sadašnje "normalne" škole prepunih posebnih slučajeva. I vi sebe nazivate ministarstvom obrazovanja i sanjate o nekoj školi za živto!!!

VL
LA
larala
07:48 06.02.2020.

Još jedna mjera u nizu gdje su za nasilje svi drugi krivi osim malih nasilnika, koje se treba gladiti perom po guzi....i tako u nedogled, kako bi se stekao dojam da se radi nešto u prevenciji nasilja do novog i još većeg nasilja a, onda ćemo ispočetka, smišljati nove nebulozne mjere kako bi ponovo zaštitili nasilnika jer sačuvaj bože da se nasilnika tretira kao nasilnika i pravovremeno primjereno kazni kako mu nasilje više ne bi palo na pamet.

VL
Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:11 06.02.2020.

još jedan pravilnik s porukom: radi što hočeš i ne može ti nitko ništa, da se nebi dijetetu naškodilo i povrijedilo osjećaje u razvoju u malog političara i kriminalca

VL
AE
a e
06:49 06.02.2020.

Kodeks ponašanja u zemlji HDZ a,hehehe....

VL
SJ
Sve je uzalud
10:25 06.02.2020.

.......nasilje generira sustav......................a to je pogubno za djecu..........sustav zlostavlja i utjeruje strah na nivou fetusa a kamoli na prvašiće.........

VL
DO
doremifas
03:06 06.02.2020.

Treba pod hitno uvesti zastitare u skole. Kad ima mjesta u skolama za crkvu i vjeronauk, zasto ne bi bilo mjesta i za zastitare i to ne sa sibom, vec sa pendrekom.

VL
Avatar Kaladin
Kaladin
10:11 06.02.2020.

Sve papirnato (ili elektronski) da se udovolji formi i statistici, umjesto da se po školama ozbiljno bavi savjetovanjem s učenicima, da se zaposle psiholozi i pedagozi.

VL
Avatar Proleter
Proleter
12:27 06.02.2020.

Sve je funkcioniralo dok je po razredima bilo šiba. Kad je nestalo šiba sve se raspalo. Nemoš ti djecu divljih roditelja nagradama disciplinirat.

VL
DU
Deleted user
07:19 06.02.2020.

Opet kažnjavanje!!! To su baš prave odgojne mjere !!!!

VL
CH
chupakabra
23:39 05.02.2020.

Nastavnike sad još trebaju početi podržavati ravnatelji u discipliniranju djece tj. Ne pustiti da učitelji rade sranja i štititi ih kada ih neuki napadaju zbog odgojnih mjera.

VL
AR
Arrows
23:23 05.02.2020.

To je pravi način borbe za dostojanstvo nastavnika... ne ono što su politički organizirali i upropastili školsku godinu...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.