Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE NEW YORK TIMES

Nove optužbe: Trump je 18 godina izbjegavao plaćati porez?

Republican presidential nominee Donald Trump speaks to supporters through a bullhorn during a campaign stop at the Canfield County Fair in Canfield, Ohio, U.S., September 5, 2016.  REUTERS/Mike Segar     TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: Reutres/PIXSELL
1/6
02.10.2016.
u 09:39

U priopćenju Trumpovog političkog tabora dodaje da je Trump "vješt poslovni čovjek" koji poznaje poreznu politiku bolje od bilo koga tko se ikada kandidirao za američkog predsjednika.

Republikanski kandidat za Bijelu kuću Donald Trump na legalan je način možda izbjegavao plaćati porez punih 18 godina, izvješćuje dnevni list New York Times (NYT) u izdanju od subote.

Prema dokumentu koji je elektroničkom poštom prošli mjesec poslan jednom od novinara NYT-a, Trump je 1995. u svojoj poreznoj prijavi naveo gubitak od skoro 916 milijuna dolara.

Pitanje plaćanja poreza tog milijardera iz New Yorka je vrlo važno i istovremeno vrlo osjetljivo, tvrdi AFP, dodajući da Trump opetovano odbija objaviti svoju imovinsku karticu, kršeći tako dugu tradiciju američkih predsjedničkih kandidata. Za razliku od njega, njegova suparnica Hillary Clinton to je učinila. 

Prema pisanju New York Timesa, prijava kolosalnog gubitka od 916 milijuna dolara bila je dovoljna da Trumpu omogući da na sasvim legalan način od svojih prihoda koji su podložni oporezivanju odbije svake godine 50 milijuna dolara tijekom 18 godina, tj. do 2013.

Trumpov politički tabor odmah je objavio priopćenje, ali u njemu ne spominje gubitak od 916 milijuna dolara. U priopćenju stoji da je NYT došao u posjed spomenutog dokumenta na "ilegalan" način, nazvavši NYT "produženom rukom kampanje Hillary Clinton, Demokratske stranke i njihovih posebnih globalnih interesa".

U priopćenju se također dodaje da je Trump "vješt poslovni čovjek" koji poznaje poreznu politiku bolje od bilo koga tko se ikada kandidirao za američkog predsjednika.

>> Trump optužio Google da prikriva loše vijesti o Hillary Clinton

>> Forbes: Trump u godinu dana izgubio 800 milijuna dolara

Komentara 14

Avatar lvan12
lvan12
10:27 02.10.2016.

Zasto se nisu tako digli na noge kada je prije par mjeseci otkriveno da Apple uopce ne placa porez? Tada se napala EU komisija koja trazi jednak tretman za sve po putanju poreza...

SL
stalno lazu
09:53 02.10.2016.

Nyt... pa oni su kao 24 h novine

Avatar tomislav21
tomislav21
11:55 02.10.2016.

Kerry (usa) in leaked audio,,,,,javite to je sada glavna vijest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije