Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Semafori ne rade

Nova nesreća u Šibeniku: Usred grada autobus udario ženu

nalet na pješaka
Duško Jaramaz/PIXSELL
06.05.2011.
u 11:01

Šibenčanka (73) koju je automobil udario pokraj kazališta u bolnici je, a vozač (39) će biti kazneno prijavljen

ŠIBENIK – Dan nakon što je na pješačkom prijelazu u središtu Šibenika dječaka teško ozlijedio automobil jedne zaštitarske tvrtke, dogodila se nova slična prometna nesreća. Autobus koji je vozio 39-godišnji Skradinjanin oborio je Šibenčanku (73) koja je prelazila cestu pokraj kazališne zgrade, nedaleko od mjesta gdje je automobil udario dječaka.

– Pješakinja je teško ozlijeđena, zbog čega je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik. Očevidom je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila nakon što 39-godišnji vozač iz Skradina upravljajući autobusom Volvo Steyr, šibenskih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa, zbog čega je naletio na pješakinju, koja je u tom trenutku neoprezno i izvan pješačkog prijelaza prelazila kolnik – izvještavaju iz PU šibensko-kninske.

Čini se da su i te kako opravdani bili apeli brojnih Šibenčana koji upozoravaju kako je nedopustivo da već tjednima u središtu grada, na dva najfrekventnija raskrižja, semafori ne rade (uključeno je samo tzv. žuto svjetlo). Zbog toga se u tom dijelu grada, zbog gustoće prometa, gotovo stalno događaju opasne i pogibeljne situacije. Unatoč tome, semafori i dalje ne reguliraju promet, a za to nisu zaduženi ni prometni policajci.

Komentara 1

FR
friedrich
15:47 06.05.2011.

Nikako mi nije jasan ovaj članak. Kako su ove dvije nesreće slične ako je u prvom slučaju udaren dječak na pješačkom prijelazu a u ovom slučaju je udarena žena koja je neoprezno izletila na cestu izvan pješačkog prijelaza? Piše zatim da semafori nisu radili (bilo samo žuto) ali kakve to veze ima sa ovim ako je ona prelazila cestu izvan semafora. Onda dalje piše da vozač nije prilagodio brzinu GUSTOĆI prometa ... pa nije lupio u auto ispred sebe da nije prilagodio brzinu gustoći prometa...baba koja izleti na cestu nema veze sa gustoćom prometa...ne piše tj. policija ne kaže da li je prekoračio dozvoljenu brzinu ...a kolika je to brzina ovisno o gustoći prometa?...može biti i 10 km/h pa si kriv jer si išao 15 km/h...za to nisam čuo...nekome je i dva auta gust promet. Ako je bio gust promet možda je i imala sreće jer da nije bilo nikoga brzina bi možda bila i veća. Bitno je što je pokazao tahograf u autobusu i koja je dozvoljena brzina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije