Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po treći puta

Nova dvojezična ploča postavljena na zgradu vukovarske policije

policija Vukovar
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
23.11.2013.
u 16:18

Prošla ploča na policijskoj postaji je razbijena, a ovo je već treća ploča sa dvojezičnim natpisom koja je postavljena na zgradu od kada je počelo uvođenje dvojezičnosti na zgradama državne uprave u Vukovaru.

Na zgradi Policijske postaje Vukovar tijekom jučerašnjeg dana ponovno je postavljena dvojezična ploča s imenom te postaje na hrvatskom jeziku i pismu i srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Prošla ploča na policijskoj postaji je razbijena, a ovo je već treća ploča sa dvojezičnim natpisom koja je postavljena na zgradu od kada je počelo uvođenje dvojezičnosti na zgradama državne uprave u Vukovaru.

Prva ploča razbijena je početkom rujna tijekom prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a drugu je prije desetak dana razbio branitelj Darko Pajčić koji je pritom ozlijeđen tijekom sukoba s policajcem.

>>Ministar Ostojić: Krv je u Vukovaru pala zbog rakije

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar trpeacocke
trpeacocke
18:14 23.11.2013.

Dvojezični natpisi su u Latviji zabranjeni, iako trećina stanovništva govori ruski, i nikom ništa. EU uopce ne inzistira na ovakvim zakonima kakve ih ova vlada forsira u vukovaru.

XN
xnet0822
17:07 23.11.2013.

Neće ni ona biti dugo, ili će ju netko razbiti ili će ju netko nasilno skinuti ...

HU
humagum
18:06 23.11.2013.

igranje mačke i miša i tjeranje inata vladajučih jer se drže zakona kao pijan plota ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije