Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
philadelphia

Nora uči engleski: Tetama zahvaljuje s 'thank you'

'                               '
''
12.02.2013.
u 11:45

Šutnja: 
Liječnici ne žele davati nikakve informacije dok traju pregledi

Nora Šitum u ponedjeljak je bila na brojnim pregledima u dječjoj bolnici u Philadelphiji. Liječnički tim ne želi gubiti vrijeme jer svaki je dan važan u pokušaju da se spasi njen život pa su preglede ubrzali.

Dok traje dijagnostika, iz bolnice ne žele davati nikakve informacije za koje je zadužena njihova glasnogovornica. Roditeljima je predloženo da budu pažljivi u kontaktima s novinarima jer Nora je službeno pacijent bolnice i sve što se događa u njihovim ordinacijama pod strogom je ingerencijom liječnika te svaka informacija koja se pušta u javnost mora biti pravovaljana, odobrena i točna. Nora se odlično prilagodila i polako se privikava na nove liječnike i medicinske sestre, a uz nju su stalno mama i tata. Brzo je naučila medicinskom osoblju zahvaliti na engleskom jeziku i tetama reći "thank you".

Roditelji čekaju na smještaj u kući Roland McDonald, gdje borave obitelji malih pacijenata koji su dugo na liječenju u Philadelphiji. U toj kući obitelji plaćaju samo 15 dolara po danu za smještaj iako je komercijalna cijena 75 dolara, no razlika se podmiruje donacijama brojnih Amerikanaca i korporativnih donatora koji pomažu liječenje bolesne djece u bolnici. Nitko nikad nije odbijen ako nije mogao platiti jer novac se uvijek namakne od donatora pa će se i Norino liječenje pomagati američkim donacijama. Dok se njihova soba ne isprazni, roditelji će biti smješteni kod hrvatske obitelji u Philadelphiji.

– Da, točno je da smo smješteni kod divne hrvatske obitelji koja nam u svemu pomaže. U Norinoj je bolničkoj sobi jedan kauč na kojem smo spavali suprug i ja, ali zbog straha od unošenja infekcije barem jedno od nas mora noću otići pa se smjenjujemo – potvrdila je Đana opovrgavajući one koji su komentirali da troše novac na smještaj u hotelu pored bolnice. Nora je na infuzijama, ništa ne jede, ali pije vodu i čajeve.

>>Sve o Nori Strašnom lavu čitajte i u našem specijalu.

Komentara 10

KO
kokokomo
14:42 12.02.2013.

Sretno joj bilo!

CK
cuger koji sjedi
11:52 12.02.2013.

i kako su onda došli do cifre od skoro milijun dolara. Ako je smještaj 15$x (2x365dana)=11000$ 20 000 $ eksperimentalna terapija. --- 30000 dolara. dalje?

BO
Boris31
13:01 12.02.2013.

Svaka čast Nori Šitum i njezinim roditeljima i prijateljima , kao i svima koji su podržali ovu akciju. Ne želim ni pomisliti kakva bi tragedija bila da ne uspije u lječenju. Sretno Nora. Ne mora baš svaki put bog sebi uzeti one najbolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije