Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada UEFA-e

Nogometno igralište koje razdvaja, ali i spaja Dunjkovec i Pretetinec

\'VARAZDIN / MEDJIMURJE Fotografiju Ivana Goricanca iz Murskog Sredisca UEFA je proglasila trecom najboljom sportskom fotkom u natjecaju kojim se promicalo ukljucivanje mladih u nogomet. Snimljena je
Ivan Goričanec
29.03.2010.
u 17:40

Kroz metar i pol visoku travu, na biciklu je došao dečko s derutnom loptom. Poletio sam po fotoaparat - opisuje Goričanac nastanak nagrađene fotografije.

Od 128 međimurskih naselja dva se potpuno dodiruju, Dunjkovec i Pretetinec, ali u velikom su antagonizmu. No, postoji jedna velika ljubav koja ih fizički razdvaja, ali i spaja, a to je igralište i zajednički Nogometni klub Međimurec – objašnjava Ivan Goričanec priču sa svoje fotografije koju je prepoznala i UEFA, krovna europska nogometna organizacija.

Naime, Goričancevu fotografiju dječaka na biciklu s loptom UEFA je ovih dana proglasila trećom najboljom sportskom fotografijom u Europi u 2009. godini!

UEFA je raspisala natječaj za najbolju sportsku fotografiju u Europi koja veliča ulazak mladih u bavljenje nogometom. Hrvatski nogometni savez kandidirao je Goričancevu fotografiju i – nije pogriješio. Treće mjesto osvojila je u konkurenciji 58 pristiglih fotografija. Goričanec je fotografiju napravio još prije UEFA-ina natječaja, za naslovnicu knjige Franje Cimmermana. Riječ je o monografiji NK Međimurca, ali i tematiziranju odnosa između Dunjkovca i Pretetinca.

– Slučajno sam se našao tamo, nisam znao što ću snimiti. Najednom je, kroz metar i pol visoku travu, na biciklu, došao dečko s derutnom loptom, kojoj su već otpadali kvadrati i krenuo prema golovima bez mreže. Poletio sam u auto po fotoaparat. Fotografija nije dogovorena, uopće ne znam tko je taj dečko – objašnjava Goričanec nastanak fotografije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije