Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Nobilo: Imamo svjedoka da je Jadranka Kosor lagala naciji

'unu zagreb 06.11.2007 ..opcinski sus u zagrebu...anto nobilo...  Foto:Antonio Bronic'
'Antonio Bronic'
18.10.2010.
u 21:20

Svjedok je bio na sastanku 30. prosinca 2008., na kojem je bila i J. Kosor te na kojem se pregovaralo o finalnim ugovorima o Ini

Anto Nobilo još je jednom dignuo veliku prašinu kad je u petak navečer puštena priča o tome kako se njegov klijent Damir Polančec sastao s premijerkom Jadrankom Kosor i s potpredsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom. Polančec tvrdi da mu je Šeks savjetovao da tereti Sanadera u postupku u kojem je nakon toga osuđen nepravomoćno na 15 mjeseci zatvora.

Nakon posljednjih događaja vezanih za bivšeg premijera Sanadera i vašeg klijenta Damira Polančeca, nametnulo se pitanje hoćete li vi preuzeti i Sanaderovu obranu ako mu zatreba?

Pitanje je hipotetsko jer protiv Sanadera se ne vodi nikakav postupak. Ipak, osnovno je pitanje bi li obrana novog klijenta bila u sukobu s interesom mog starog klijenta Damira Polančeca. Tako da je odgovor zapravo da najvjerojatnije ne bih mogao preuzeti i obranu Ive Sanadere.

Jeste li kontaktirali s bivšim premijerom?

Ne, namjerno nisam želio s njim kontaktirati. Objektivno, većina kaznenih odvjetnika zauzeta je cijelim nizom predmeta vezanih uz državna poduzeća pa će, ako do toga dođe, bivši premijer morati tražiti odvjetnika izvan kruga najpoznatijih.

Hoćete li poduzeti nešto, dignuti tužbu ili nešto slično, na temelju izjave o tome što Polančec tvrdi da su mu rekli Šeks i Jadranka Kosor?

Ne, pitanje je hoće li glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nešto poduzeti. Zapravo, Polančec se s Jadrankom Kosor sastao u četiri oka, isto tako i sa Šeksom, pa je stvar svačije procjene hoće li vjerovati Polančecu o tome što su razgovarali ili Šeksu i Jadranki Kosor. Jasno je dosad bilo da Šeks zaista ima utjecaja na pravosuđe.

Jesu li ti razgovori snimani?

Ne, koliko ja znam, mi nismo snimali, pa bilo bi to i protuzakonito. Možda bi ipak bilo dobro da jesmo, ali sad je kasno.

Koji je bio glavni cilj objavljivanja priče o navodnom pokušaju utjecaja vodećih političara na Polančeca, pa čak i na sud?

Mi želimo maknuti politiku od pravosuđa. Jasno je da je u HDZ-u Šeks zadužen za pravosuđe i da utječe na pravosuđe kad im to zatreba. Nas ne zanima sam sud, oni će normalno raditi kad se makne utjecaj politike.

Bivši potpredsjednik Vlade sad ne prestaje s javnim istupima.

Da, ispričat će dio od one 42 afere o kojima će biti riječ u njegovoj knjizi. Jedna od važnijih je, s obzirom na aktualnu temu o tome kako je sklopljen ugovor o prodaji Ine, to što imamo dokaze da je tadašnja potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor bila na sastancima na kojima se pregovaralo o ugovoru. Imamo svjedoka koji je bio na sastanku 30. prosinca 2008., na kojem su bili predstavnici mađarske strane te Ivan Šuker, Damir Polančec, Marina Matulović-Dropulić i Jadranka Kosor. Na tom se sastanku pregovaralo o ugovorima, koji su tada bili u finalnoj fazi, jer je početkom 2009. potpisan ugovor. Dakle, imamo dokaze da je premijerka lagala naciji.

Komentara 68

VI
vidimškoj
21:26 18.10.2010.

pa moj Nobilo,a šta misliš da normalni ljudi ne znaju da laže ka pas tj.ka Hebrang.

LA
labin33
21:31 18.10.2010.

Čisto sumnjam da ima svjedoka, ali da ga može „izmisliti“ to da.

EU
eureka001
21:25 18.10.2010.

nobilo borac borilackih vjestina velji: svi lazu se ih bum nahital na kup heheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije